Par spīti Dončiča vēsturiskajam sniegumam, sīvā cīņā olimpisko spēļu finālā iekļūst Francija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nikolass Batums un Luka Dončičs
Nikolass Batums un Luka Dončičs Foto: AFP/SCANPIX

Ceturtdien, 5. augustā, olimpisko spēļu basketbola turnīra pusfinālā sīvā cīņā Slovēnijas izlasi, neskatoties uz Lukas Dončiča "triple-double", pārspēja Francijas valstsvienības basketbolisti. Otrā pusfināla spēlē ASV uzveica Austrāliju.

Francija ceturtdien ar 90:89 (27:29, 15:15, 29:21, 19:24) pieveica Slovēniju.

Spēles pirmajā puslaikā pārsvarā vadībā bija slovēņi, bet otrā puslaika sākumā francūži pārņēma vadību un vairāk par rezultāta izlīdzināšanu slovēņiem paveikt neļāva.

Uzvarētāju rindās Nando de Kolo guva 25 punktus, kā arī sakrāja septiņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. 23 punkti Evanam Furnjē, bet 15 punktus sakrāja Timotejs Luvavu Kabaro.

Slovēņu superzvaigzne Luka Dončičs sakrāja iespaidīgu "triple-double", gūdams 16 punktus, kā arī sakrādams 18 rezultatīvas piespēles un desmit atlēkušās bumbas.  Jāatzīmē, ka šis bija tika trešais "triple-double" olimpisko spēļu vēsturē un pirmais kopš Lebrona Džeimsa iespētā 2012. gada Londonas spēlēs.

23 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Maikam Tobijam, 17 punkti Klemenam Prepeličam, 14 - Jakam Blažičam, bet 11 punkti un deviņas atlēkušās bumbas - Vlatko Cančaram.

Finālā sestdien francūži tiksies ar amerikāņiem, kurus viņi ar 83:76 pārspēja spēļu pirmajā mačā.

ASV ar 97:78 (18:24, 24:21, 32:10, 23:23) pieveica Austrāliju.

ASV izlasē rezultatīvākais ar 23 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Kevins Durents. 20 punktus pievienoja Kevins Bukers, bet pa 11 punktiem - Kriss Midltons un Džrū Holijs, kurš palika divu atlēkušo bumbu un divu rezultatīvu piespēļu attālumā no "triple-double".

Austrāliešiem 15 punkti, astoņas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas tika Petijam Milsam, 14 punktus guva Dante Ekzams, bet 11 punkti un sešas atlēkušās bumbas Džokam Lendeilam.

Pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs uzvarējušas ASV.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu