Itālijā tiks pastiprināti Covid-19 ierobežojumi (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: proslgn/shutterstock.com

Itālijas veselības ministrs Roberto Speranca paziņojis, ka valstī tiks pastiprinātas ar Covid-19 saistītās prasības izglītībā un sabiedriskajā transportā.

Septembrī sākoties jaunam mācību gadam, skolotājiem, lektoriem un augstskolu studentiem būs jāuzrāda pierādījums par vakcināciju, pārslimošanu vai negatīvu Covid-19 testu.

Tā sauktā "zaļā pase" jeb dokuments ar šādu pierādījumu no septembra būs jāuzrāda arī tālsatiksmes vilcienos un autobusos, uz prāmjiem un avioreisos.

Ja pedagogi neuzrādīs šādu pierādījumu, viņi pēc piecām dienām tiks atstādināti no darba pienākumiem, nolēma ministru kabinets.

Jau no piektdienas cilvēkiem vismaz 12 gadu vecumā būs vajadzīga "zaļā pase", lai ieturētu maltītes restorānu iekštelpās, apmeklētu muzejus, peldbaseinus, spā, sporta zāles, ārtelpu kultūras vai sporta pasākumus.

Restorānu un citu uzņēmumu operatoriem būs jāpieprasa šī pierādījuma uzrādīšana. Par šīs prasības pārkāpšanu var draudēt naudassods.

Itālijā "zaļās pases" saņemšanai pietiek ar pirmo vakcināciju. Covid-19 pārslimojušie to var saņemt, ja inficējušies ne vairāk kā pirms sešiem mēnešiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu