VIDEO Raidījums: Vecāki neapmierināti ar gleznojumu uz Rīgas 40. vidusskolas sienas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mākslinieka Kristiana Brektes gleznojums "Veltījums Džemmai Skulmei" uz Rīgas 40.vidusskolas sienas.
Mākslinieka Kristiana Brektes gleznojums "Veltījums Džemmai Skulmei" uz Rīgas 40.vidusskolas sienas. Foto: Paula Čurkste/LETA

Kopš 9. augusta Rīgā, Akas ielā 10 ir uzsākts darbs pie murāļa "Veltījums Džemmai Skulmei", kuru organizē fonds "Mākslai vajag telpu". Murāļa skici radījis mākslinieks Kristians Brekte, vēstī raidījums "Bez Tabu".

Ieraugot gleznojumu uz skolas ārsienas, bērnu vecāki ir šokā.

"Ēka Rīgas centrā, kuru ir projektējis viens no pirmajiem latviešu profesionālajiem arhitektiem Konstantīns Pēkšēns, un kurā mācās Rīgas 40. vidusskolas 1-4. klašu skolēni, ir sabojāta ar neķītru zīmējumu.

Uz mācību iestādes sienas attēloti velni, dzimumakts, plikas krūtis, baisas sejas, orģijas. Tam nav jābūt uz mācību iestādes ārsienas! Ko no tā var mācīties mūsu bērni!?" skolēna mamma Žanna.

Sašutuši ir arī citi skolēnu vecāki. Uzskata, ka ir pārkāpts Bērnu tiesību aizsardzības likums. Vecāki ir gatavi vērsties Tiesībsarga birojā un pat paši sienu aizkrāsot, ja to neizdarīs projekta autori.

Fonds "Mākslai vajag telpu" vadītāja neko mulsinošu vai skolai nepiederīgu nesaskata. Mākslas darbs veicinot iecietību pret dažādību un tēli atgādinot laumiņas.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu