Traģiskā autoavārijā uz Mīlgrāvja tilta gājis bojā jauns cilvēks

Precizēts
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Aculiecinieces foto/Facebook.com

Svētdien uz Mīlgrāvja tilta notikusi smaga autoavārija, kurā dzīvību zaudēja viens cilvēks, ziņo raidījums "Degpunktā".

Tilts pāri Mīlgrāvim brīvdienās, it īpaši rīta agrajās stundās, ir brīvs no sastrēgumiem, taču 22. augusta rīts bija rets izņēmums, kad jau no plkst. 9.00 garā auto kolonnā sastājās braucēji gan no Sarkandaugavas, gan no Vecmīlgrāvja. Tilta vidū, kur satiksme ir organizēta pa trīs braukšanas joslām, kur vidējā ir maiņvirziena josla, frontāli saskrējās divi vieglie spēkrati. Avārija bija vairāk nekā nopietna, un apkārt valdīja patiess izmisums – tā piedzīvotos mirkļus atceras Ivonna, smagā sadursme notika sievietes acu priekšā.

"Sākotnēji es braucu viena pati, pa labo malējo joslu, bet puisis ar sudraba krāsas "Peugeot" brauca nedaudz ātrāk, un apmēram pie uzbraukšanas uz tilta viņš mani apdzina, proti, viņš brauca nedaudz ātrāk. Pa maiņvirziena joslu. Brauca pie zaļās gaismas, viss pēc noteikumiem.

Tilta vidū mēs ar viņu braucām paralēli viens otram, un viņš aizbrauca pa priekšu, jau tuvojās tilta nobrauktuvei. Priekšā brauca divas mašīnas. Puisis, kas brauca ar "Volvo" Vecmīlgrāvja virzienā, sāka apdzīšanu, un notika frontāla sadursme," par notikušo stāsta Ivonna.

Redzot priekšā notiekošo, Ivonna tūlīt strauji bremzēja, lai neiebrauktu avarējušajās automašīnās.

"Man viss notika kā palēninājumā, kā filmā. Viņi sadūrās, no jaudīgā trieciena abas mašīnas uzlidoja gaisā. Apkārt lidoja stikli un plastmasas atlūzas. Viņus aizsvieda katru savā pusē. Viņi bloķēja tiltu, kad mašīnas piezemējas, tās apstājās katra savā pusē un aizšķērsoja ceļu. Līdzko notika sadursme, mēs ķērām telefonus, es mašīnā izslēdzu mūziku, lai zvanītu, un, kad izslēdzu mūziku, sadzirdēju kliedzienus.

Puisis no sudraba krāsas ”Peugeot” šausmīgi kliedza. Vaidēja, kliedza, raudāja," šausminošo notikumu atceras Ivonna.

Otrs šoferis no tumšas krāsas ”Volvo” automašīnas klusēja, un sākotnēji aculieciniekiem šķita, ka viņam iestājusies bezsamaņa, taču mirkli vēlāk viņš sāka kustēties. Neviens no negadījumā iesaistītajiem nebija spējīgs izkļūt no auto. Arī mediķi, kas piesteidzās pie Mīlgrāvja tilta, nevarēja operatīvi palīdzēt vīriešiem.

Diemžēl viens no hospitalizētajiem vīriešiem, proti, ”Volvo” vadītājs, pēc dažām stundām slimnīcā mira. Neoficiāli zināms, ka tas bija gados jauns vīrietis.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 260. panta otrās daļas.

Valsts policija aicina atsaukties ceļu satiksmes negadījuma aculieciniekus, kuri var sniegt jebkādu izmeklēšanai noderīgu informāciju, zvanot pa tālruņa numuru: 67219765.

Ziņas par smago avāriju ātri izplatījušās sociālajos tīklos, un daudzi lietotāji notikušajā daļēji vainoja tieši satiksmes organizāciju uz Mīlgrāvja tilta, proti, maiņvirziena joslu. Ceļu satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis nepiekrīt šādiem viedokļiem.

"Ja arī notiek luksoforu pārslēgšanās brīdis, tas ir pietiekami ilgs, lai tie, kas ir iebraukuši šajā posmā, paspētu no tā izbraukt.

Tāpēc šā negadījuma iemesls noteikti ir autovadītāja rīcība, absolūti pārgalvīgā rīcība, kad ir uzsākts apdzīšanas manevrs nepiemērotā vietā un laikā. Apdzīvošanas manevrs ir viens no riskantākajiem, un frontālā sadursme – bīstamākais," raidījumam norāda Irbītis.

Plašāk skaties "Degpunktā" sižetā:

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu