"Acis asaro, deguns tek, visu laiku jāklepo!" Torņakalna iemītnieki sašutuši par ķīmiskās tīrītavas radītajām smakām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: gui yong jian/Shutterstock.com

Kopš vasaras sākuma Torņakalna iedzīvotāji regulāri gaisā jūt nepatīkamas smakas, kuru dēļ neesot iespējams atvērt mājas logus un izvēdināt telpas. Vietējie uzskata, ka pie vainas kaimiņos esošā ķīmiskā tīrītava, vēsta raidījums "Bez Tabu". 

Mājas iemītniece par esošo situāciju stāsta: "Acis asaro, deguns tek, rīkles gals ir jēls, visu laiku ir jāklepo! Atnāk ciemiņi, viņi arī nevar pie manis uzturēties ilgāk par piecpadsmit minūtēm. Saka, ka labāk iet staigāt pa ielām!"

Situācija ar minēto ķīmisko tīrītavu ir aktuāla jau vismaz četrus gadus, kad iedzīvotāji pirmo reizi vērsās pie raidījuma "Bez Tabu", ziņojot par neciešamajām smakām. Torņakalna iedzīvotāji stāsta, ka pēc sižeta parādīšanas ēterā situācija patiesi uzlabojusies, bet kopš Jāņiem atkal smakas jūtamas.

"Ķīmiskā tīrītava piedraud, tāpēc es negribu atklāt savu identitāti, lai man nebūtu jācieš," stāsta mājas iemītniece.

Iedzīvotāji smaku raksturo kā ļoti kodīgu, ķīmisku. Iemītniece dzīvo pirmajā stāvā, kas interesanti, otrā stāva kaimiņi smakas jūtot mazāk. Vēl nesen pie sievietes mitinājušies arī bērni, bet diemžēl tieši nepatīkamo smaku dēļ viņi pieņēmuši lēmumu pārcelties.

Valsts vides dienestā norāda, ka šogad saņemtas divas sūdzības – nevienā no gadījumiem nav konstatēta neatbilstošu materiālu dedzināšana.

"Neretā" apgalvo, ka nekādas normas nav pārkāptas – uzņēmuma pārstāvis uzskata, ka apkārtnē izdalās dūmu smaka, kas veselībai nekaitējot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu