VIDEO Troksnis, putekļi un vibrācijas - apstākļi ar kuriem ilgstoši nākas sadzīvot Maskavas ielas iedzīvotājiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maskavas iela.
Maskavas iela. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ilgāku laiku Maskavas ielā, Rīgā turpinās remontdarbi, kas rada neērtības apkārtnes iedzīvotājiem - troksnis un putekļi, bet tagad pievienojušās arī pamatīgas vibrācijas, vēstī raidījums "Bez Tabu".

Reizēm troksnis un vibrācijas vietējos modina jau sešos no rīta. To apliecina vietējo uzņemtie video, tāpat Maskavas nama iemītniekiem ir aizdomas, ka būvdarbu dēļ ēkas sienās parādījušas plaisas, kas ar katru mēnesi kļūstot lielākas.

"Cilvēki ir nobijušies. Bija situācija, ka cilvēki pat nāca ārā no ēkas, domājot, vai mājā vispār ir droši uzturēties. Virtuves piederumi dreb, liela nedrošības sajūta,"

stāsta Jānis.

Plānots, ka remontdarbi noslēgsies septembrī, tomēr vietējie uzskata, ka termiņu noteikti pagarinās. Šobrīd vislielākās problēmas sagādā tieši vibrācijas, kas ir regulāras un ilgstošas.

Jau maijā vietējie veikali atzina, ka dienu dienā troksni izturēt ir grūti, arī klientu plūsma samazinājusies. Diemžēl viens no veikaliem tieši remontdarbu dēļ uz laiku darbību apturējis.

Pjotrs ir viens no ēkas īrniekiem. Lai arī saprot, ka vēlāk remontdarbu rezultāts atvieglos iedzīvotāju ikdienu, pacietība tuvojas izsīkumam.

"Vibrācijas ir pastāvīgas no remontdarbiem, krāsa kāpņu telpā līp nost no sienām. Pastrādāt nav iespējams, neviens nevar pie manis atbraukt, un par šīm neērtībām neviens nebrīdināja,"

stāsta Pjotrs.

Satiksmes departamentā norāda, ka darbi, kas rada vibrācijas, tiks pabeigti šā mēneša laikā, savukārt gājēju tuneļa pārbūvi plānots noslēgt oktobrī! Tāpat vietējie iedzīvotāji cer, ka pēc remontdarbiem tiks uzspodrināts arī Maskavas ielas nams un pārbaudīts, vai būvdarbi nav ietekmējuši ēkas stāvokli.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu