Pēc 39 gadiem komā miris Francijas futbolists Adamss

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: twitter/@Sports_Pack1

Pēc komā pavadītiem 39 gadiem pirmdien, 6. septembrī, mūžībā devās bijušais Francijas izlases futbolists Žans-Pjērs Adamss.

72 gadus vecais Adamss par mirušu tika pasludināts Nīmas Universitātes slimnīcā.

Adamss komā atradās kopš 1981. gada. Tobrīd 34 gadus vecajam futbolistam bija paredzēta ceļgala operācija, lai sadziedētu iepriekš gūtu savainojumu. Diemžēl pirms operācijas radās sarežģījumi ar anestēziju, kā rezultātā Adamss ieslīga komā, no kuras tā arī nepamodās.

Bijušā futbolista sieva bernadete sarunā ar CNN atklāti pastāstīja par dienu, kad zaudēja savu vīru mediķu neizdarības dēļ. Ņemot vērā, ka slimnīcas ārsti liktenīgajā dienā streikoja, veselības iestādes mediķi bijuši pārslogoti, it sevišķi anestezioloģe, kura bijusi atbildīga par Adamsa operāciju.

"Viņa vienlaikus rūpējās par astoņiem pacientiem - kā uz rūpnīcas lentes. Žanu-Pjēru pieskatīja māceklis, kurš tiesā pēcāk atzina, ka viņam bijis uzticēts uzdevums, kas neatbilda viņa prasmju līmenim. Ņemot vērā slimnīcas noslogojumu, kādam vajadzēja man piezvanīt un paziņot, ka operāciju ir jāpārliek," 

Nepareizi ievadītas anestēzijas rezultātā futbolistam iestājās sirdslēkme, kas noveda pie viņa ieslīgšanas komā.

Adamss savas karjeras laikā 22 mačus aizvadīja Francijas izlases sastāvā. Neskatoties uz to, ka karjeras sākumā viņš darbojās uzbrukumā, futbolists pēcāk kļuva par aizsargu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu