ASV apskatnieks uzskata, ka "Mavericks" nākamās sezonas panākumu atslēga būs tieši Porziņģis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieks Tims Makmahons ESPN raidījumā "The Jump" atzina, ka liela daļa potenciālo Dalasas "Mavericks" komandas panākumu gulsies uz Kristapa Porziņģa pleciem.

Kristaps Porziņģis Dalasas "Mavericks" komandas kontekstā ir bijis aprunātākais spēlētājs jau kopš viņa snieguma NBA izslēgšanas spēļu sērijā pret Losandželosas "Clippers".

Ja vēl pirms diviem gadiem vai pat pirms pagājušās sezonas apskatnieki un fani Porziņģa-Dončiča duetu sauca par NBA nākotni, tad tagad latvieša vārds jau tiek aprunāts potenciālu maiņas darījumu kontekstā.

Tims Makmahons gan uzskata, ka "Mavericks" arī ar latvieti sastāvā var būt konkurētspējīgi, bet, lai tā notiktu, "jāpieliek" arī pašam Porziņģim.

""Mavericks" panākumi lielā mērā ir atkarīgi no Kristapa Porziņģa - vai viņš spēs kļūt par reālu otro zvaigzni. Sezonas gaitā tika pieredzēti neveikli brīži starp viņu un Luku," saka Makmahons.

Pēc neveiksmīgās izslēgšanas spēļu sērijas pats Porziņģis atzina, ka viņš uzbrukumā pildījis sev uzticētu lomu. Makmahons raidījumā "Jump" uzsvēra, ka latvietim atvēlētā loma neesot bijusi pati labākā.

"Mēs zinām, ka Porziņģi neizmantoja tā, kā viņš būtu cerējis. Bet viņš ir starpsezonā, kurā viņam netraucē savainojumi. Un Porziņģim šogad no spēlētājiem, kuriem ir maksimālie līgumi, iespējams, ir jāpierāda visvairāk," norādīja apskatnieks.

Nobeigumā Makmahons uzsvēra, ka tieši Porziņģis būs noteicošais faktors "Mavericks" panākumos: "Manuprāt, liela daļa "Mavericks" panākumu būs atkarīgi no tā, vai viņš spēs attaisnot savu līgumu."

Aizvadītajā regulārajā sezonā Porziņģis vidēji mačā izcēlās ar 20,1 punktu, 8,9 atlēkušajām bumbām un 1,3 bloķētiem pretinieku metieniem. Šovasar Porziņģis var izbaudīt sen nepieredzētu starpsezonu, jo beidzot var gaidāmajai sezonai gatavoties bez iepriekš gūta savainojuma ēnas, līdz ar to sagaidāms, ka arī latviešu centra spēlētājs nākamsezon varētu sasniegt augstāko līmeni, kādā viņš jebkad ir spēlējis "Mavericks" kreklā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu