Svētdien izbraukuma vakcinācija pret Covid-19 notiks Jaunjelgavā, Skrīveros un Viļānos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Svētdien izbraukuma vakcinācijas pret Covid-19 notiks Jaunjelgavā, Skrīveros un Viļānos, ziņo Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļa.

Izbraukuma vakcinācija notiek bez iepriekšējā pieraksta, tās organizēšanā iesaistās pašvaldības un vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji.

Šodien izbraukuma vakcinācija no plkst.9 līdz plkst.12 notiks Jaunjelgavas kultūras namā, no plkst.13 līdz plkst.16 Skrīveru Kultūras centrā un no plkst.7 līdz plkst.14 Viļānu gadatirgū pilsētas stadionā.

NVD Vakcinācijas projekta vadītāja Eva Juhņēviča skaidro, ka rudens periodā izbraukuma vakcināciju plānots turpināt, realizējot pieeju - iespēja saņemt vakcīnu pēc iespējas tuvāk cilvēku ikdienas gaitām.

"Plānojam un būsim apdzīvotās vietās, kur vakcinācijas aptvere ir zema un ikdienā iespēja saņemt vakcīnu pret Covid-19 nav tik plaša," akcentē Juhņēviča.

Izbraukumos pamatā tikšot vakcinēts ar ražotāja "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnām. Uz vakcināciju līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), potēšanas pase (ja tāda ir). Uz vakcināciju vēlams ierasties tādā apģērbā, kas ļauj viegli atbrīvot plecu.

Savukārt pusaudžiem no 12 līdz 13 gadiem vakcinācijas laikā nepieciešama mātes vai tēva, vai cita likumiskā pārstāvja klātbūtne, kā arī dokumenti - likumiskajam pārstāvim pase vai personas apliecība, kā arī apliecinošs dokuments par bērnu, proti, ieraksts par bērnu pasē vai dzimšanas apliecība, vai nepieciešamības gadījumā notariāli apstiprināta pilnvara.

Nedēļas nogalē darbosies arī vakcinācijas punktu tirdzniecības centros, to darbības dienu grafiks, kā arī vakcīnu saraksts, kas tajos pieejams, atrodams NVD mājaslapā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu