Kristaps Porziņģis nežēlastībā krīt arī ESPN labāko 100 spēlētāju topā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis ASV sporta mediju giganta ESPN 100 labāko Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju rangā piedzīvojis kritumu.

Gaidot jauno sezonu ārzemju mediji veido savus NBA labāko 100 spēlētāju reitingus.

Jau ziņots, ka "Sports Illustrated" labāko spēlētāju topā piedzīvoja 18 vietu kritumu. Arī ESPN apskatnieki latviešu centra spēlētājam nav glaimojuši.

Pagājušā gada ESPN rangā Porziņģis ieņēma 40. pozīciju, bet šogad apskatnieki viņu ierindojuši 50. vietā.

Tims Makmahons Porziņģa pozīciju rangā pamato šādi: "Lielākās diskusijas ir par Porziņģa lomu uzbrukumā, ko viņš cer paplašināt. Bet viņa lielākā problēma aizvadītajā sezonā bija drastiskais solis atpakaļ aizsardzībā. Porziņģis, kura mobilitāte bija ierobežota ceļgala operācijas dēļ, bija pretinieku uzbrukumu mērķis. Tas atspoguļojās arī viņa aizsardzības reitingā (115,3). Šis rādītājs "Mavericks" sastāvā bija pārliecinoši sliktākais. Vēl sezonu pirms tam viņš aizsardzību ietekmēja pozitīvi. To "Mavericks" vajadzēs arī šosezon."

Aizvadītā gada ESPN rangā 61. pozīciju ieņēma arī Dāvis Bertāns. Lai gan labākie 25 NBA spēlētāji ESPN vērtējumā vēl nav atklāti, droši var apgalvot, ka Bertāns starp viņiem nebūs. Līdz ar to latviešu snaiperis no labāko 100 spēlētāju topa ir izkritis, jo viņa vārds top nebija atrodams no 25. līdz 100. pozīcijai.

Kristaps Porziņģis kopā ar Dalasas "Mavericks" jauno NBA sezonu sāks 22. oktobrī ar izbraukuma spēli pret Atlantas "Hawks". Savukārt Bertāna Vašingtonas "Wizards" 21. oktobrī viesos tiksies ar Toronto "Raptors".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu