Svētdien vairākās vietās Aizkraukles novadā notiek izbraukuma vakcinācija pret Covid-19 (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ceļa norāde "Aizkraukle".
Ceļa norāde "Aizkraukle". Foto: Zane Bitere/LETA

Šodien vairākās vietās Aizkraukles novadā notiks izbraukuma vakcinācijas pret, informēja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Inga Vasiļjeva.

Dienestā skaidroja, ka tādējādi tiek realizēta pieeja vakcinācijas pakalpojumu nodrošināt pēc iespējas tuvāk cilvēku ikdienas gaitām. Izbraukuma vakcinācija rudens periodā tiks realizēta galvenokārt apdzīvotās vietās, kurās ir zemi vakcinācijas pret Covid-19 aptveres rādītāji un iedzīvotājiem jāmēro pietiekami liels attālums līdz ģimenes ārsta praksei vai vakcinācijas punktiem.

Izbraukuma vakcinācija notiek bez iepriekšējā pieraksta, tās organizēšanā iesaistās pašvaldības un vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji. Izbraukuma vakcinācijā pamatā tiks vakcinēts ar "Pfizer"/"BioNTech" un "Johnson&Johnson" vakcīnām.

No plkst.9 līdz 11 potes būs iespējams saņemt Vietlavas pagasta pārvaldē, no plkst.12 līdz 14 Klintaines pagasta pārvaldē, bet no plkst.15 līdz 17 Bebru pagasta pārvaldē. Katrā no izbraukuma vietām būs 65 "Johnson&Johnson" vakcīnas devām.

Uz vakcināciju līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments, potēšanas pase. Vēlams ierasties tādā apģērbā, kas ļauj viegli atbrīvot plecu.

Savukārt pusaudžiem no 12 līdz 13 gadiem vakcinācijas laikā nepieciešama mātes vai tēva, vai cita likumiskā pārstāvja klātbūtne. Likumiskajam pārstāvim jāņem līdz pase vai personas apliecība, kā arī apliecinošs dokuments par bērnu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu