Pēc valdības lēmuma par obligātu vakcināciju vairākās jomās strādājošajiem Jelgavā pieaugusi interese par vakcinēšanos (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācijas centra "ATTA centrs" Krasta ielā.
Vakcinācijas centra "ATTA centrs" Krasta ielā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pēc valdības paziņojuma par obligātu vakcināciju pret Covid-19 veselības, sociālās aprūpes un izglītības jomā strādājošajiem pieaugusi interese par vakcinēšanos pret Covid-19 izbraukuma vakcinācijas punktā Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC) Jelgavā.

"Veselības centru apvienības", kas nodrošina izbraukuma vakcināciju ZOC, pārstāve Anita Kamenščikova pašvaldībai skaidroja, ka cilvēku pieplūdums pēdējās divās nedēļās ir būtiski pieaudzis.

"Kad darbu ZOC beidza masu vakcinācijas centrs un septembrī šeit pat konferenču zālē atvērām vakcinācijas punktu, dienā vidēji savakcinējām 200 līdz 220 cilvēkus, bet pēdējās divas nedēļas šis skaits ir pieaudzis līdz 360 cilvēkiem dienā," informēja Kamenščikova. Ir dienas, kad potēti tiek 400 cilvēki, kas nozīmē, ka vakcinēto skaits praktiski ir dubultojies.

Dodot iespēju vairāk cilvēkiem savakcinēties, oktobrī vakcinācijas punkts ZOC līdztekus trešdienām, sestdienām un svētdienām strādās arī trīs ceturtdienas. Ja pieprasījums augs, vakcinācijas punkts ir gatavs atvērt pierakstu vēl kādai papildu dienai.

"Tāpat mēs saglabājam arī dzīvo rindu senioriem no plkst.9 līdz 10. Vakcinācijai gan aicinām iepriekš pieteikties, taču katru dienu vakcinēties gribētājiem nodrošinām arī dzīvās rindas principu," uzsvēra Kamenščikova.

Pakalpojuma sniedzēji ir gatavi arī doties uz uzņēmumiem un veikt vakcināciju lielākiem darba kolektīviem uz vietas uzņēmumā.

Vakcinēšanu pret Covid-19 pilsētā turpina arī ģimenes ārsti.

LETA jau rakstīja, ka no 15.novembra medicīnā, izglītībā un sociālajā aprūpē strādājošajiem jāuzrāda Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikāts.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu