"Šobrīd sapņoju par ļoti vienkāršām lietām..." No Baltkrievijas aizbēgusī Cimanouska žēlojas par dzīvi Polijā (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristīna Cimanouska
Kristīna Cimanouska Foto: Instagram.com/ @kristi_timanovskaya

No Baltkrievijas aizbēgusī vieglatlēte Kristīna Cimanouska savā "Instagram" kontā dalījusies ar pārdomām par dzīvi Polijā.

Augustā, Tokijas vasaras olimpisko spēļu laikā Baltkrievijas Cimanouskai bez iepriekšēja brīdinājuma tika paziņots, ka viņai būs jāstartē komandas 4x400 metru stafetē.

Cimanouska šādu lēmumu kritizēja, savā "Instagram" kontā norādot, ka par funkcionāru kļūdām nebūtu jāatbild sportistiem. Dienu vēlāk Cimanouska saņēma pavēsti, ka viņai jāatgriežas dzimtenē. Sprintere baidījās atgriezties dzimtenē un ar Japānas palīdzību nonāca Polijā, kur tagad mitinās kopā ar savu vīru.

Tomēr apstākļi sportistes jaunajā mājvietā, lai gan ir nesalīdzināmi labāki par alternatīvu atgriezties dzimtenē, tik un tā esot visai sarežģīti.

"Ar vīru jau divus mēnešus ar apsardzi dzīvojam Varšavā. Diemžēl tā [apsardze] ir obligāta. Daudzi cilvēki Baltkrieviju pamet, jo uztraucas par savu drošību un arī mēs neesam izņēmums. Sākotnēji šķita, ka šis viss ir forši, bet tagad varu teikt, ka ir smagi," raksta Cimanouska.

24 gadus vecā sprintere arī sniedz nelielu ieskatu jau pieminētajos drošības mēros, kuri patiešām raksturojami kā ļoti stingri.

"Protams, šie drošības mēri tiek ievēroti, lai mūs pasargātu. Mēs, protams, tos cienām un turpināsim ievērot drošības protokolu. No sākuma mēs gandrīz vai vispār nedrīkstējām pamest mājas - tikai, lai apmeklētu ļoti svarīgas sanāksmes. Pēdējā laikā brīvības ir nedaudz vairāk," raksta sportiste.

Cimanouska arī atklāj, ka pēc tam, kad viņa ar vīru kopā sākusi īrēt dzīvokli, viņai pat izdevies atsākt treniņus. Tomēr katru darbību joprojām esot jāsaskaņo: "Pat došanos uz veikalu pēc produktiem [ir jāsaskaņo]. Mēs pat suni pastaigā izvedam apsardzes pavadībā."

"Šobrīd sapņoju par ļoti vienkāršām lietām. Man pietrūkst satikšanās ar draugiem, staigāšana pa veikaliem. Šeit ir tik daudz kā jauna, un ir tik daudz vietu, kuras mēs gribētu apskatīt. Ir tik daudz vietu, kur gribētos aiziet papusdienot, izdzert kafiju, bet šobrīd sāku pieņemt jauno realitāti. Zinu, ka kādu dienu mūsu dzīve atkal atgriezīsies ierastajās sliedēs," noslēgumā raksta Cimanouska.

Iepriekš sportiste sarunā ar "Der Spiegel" skaidroja, ka pāra finansiālā situācija ir visai slikta.

"Uz mana bankas konta nav naudas. Mēs iekrājumus iztērējām, lai iegādātos automašīnu, bet regulārie ienākumi bija paredzēti, lai palīdzētu mammai samaksāt komunālos maksājumus," par savu pašreizējo finansiālo situāciju izteicās Cimanouska.

Tuvākajā nākotnē starptautiska mēroga sacensībās Cimanouska vēlētos pārstāvēt Poliju.

Sporta pilsonības maiņa var prasīt līdz pat trim gadiem, tomēr Cimanouska cer, ka, ņemot vērā sarežģītos apstākļus, viņas gadījumā var tikt pieļauts izņēmums un process norisināsies ātrāk.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu