VIDEO "Tāda liela putra, neskaidrība notiek caur visiem dienestiem!" Austrālijas pilsonim Latvijā liedz vakcināciju (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Agnese kopā ar savu dzīvesbiedru un meitas tēvu, kura dzimtene ir Austrālija, vasaras sākumā ieradās Latvijā. Sieviete uzreiz vakcinējās, arī Drū to vēlējās izdarīt, nokārtoja visus dokumentus, taču rezultātā saskārās ar vairākām problēmām, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Agnese jau uzreiz zināja, ka vajadzēs draugam nokārtot uzturēšanās atļauju. Sazinājās gan ar Slimības profilakses centru, gan Veselības ministriju un pat migrācijas dienestu, kur viņai paziņoja, ka ar D vīzu varēs vakcinēties.

D vīza ļauj valstī nepilsonim uzturēties ilgstoši. Kad dokumenti bijuši rokā, uzreiz Drū vēlējies pieteikties vakcinācijai, taču viņiem paziņoja, tā kā vīzā nav iekļauts personas kods, poti saņemt nevar.

Agnese par situāciju stāsta: "Mēs esam tādās krustcelēs, ka nezinām, ko vairs darīt. Atkal maksāt lielu naudu, gaidīt, kad uzturēšanās atļauja tiks iedota, un tad gaidīt, kad varēs vakcinēties. Tāda liela putra, neskaidrība notiek caur visiem dienestiem. Ja mēs no paša sākuma būtu zinājuši, ka ar D vīzu nevarēs vakcinēties, visas vasaras garumā būtu vākuši nepieciešamos dokumentus."

Šobrīd ģimene ir "iesprūdusi" Latvijā, nākamais lidojums ir rezervēts novembra vidū. Jaunie vecāki ļoti vēlas doties uz Austrāliju pie Drū vecākiem, kuri joprojām vēl nav satikuši mazmeitu, arī vīrietis savu ģimeni nav redzējis trīs gadus. Viņi pat ir gatavi samaksāt naudu, lai varētu vakcinēties.

Agnese skaidro, ka Austrālijā šobrīd ir stingri ierobežojumi pret Covid-19, lidmašīnā var kāpt tikai vakcinētas personas.

Agneses mamma ir pārsteigta par šādu nesakārtotību valstī. Viņas draudzene pavasarī bija Apvienotajos Arābu Emirātos, taču tur varēja vakcinēties visi, arī tūristi.

Turklāt sieviete noskaidroja, ka kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā nepilsoņiem ir iespēja vakcinēties, tāpēc ir pat apsvēruši doties turp.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu