Ikgadējā cilvēktiesību konference šogad tiks veltīta globālās Covid-19 pandēmijas tiesiskajiem izaicinājumiem (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Mix Tape/Shutterstock.com

Šī gada 5.novembrī notiks Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) organizētā ikgadējā konference par aktuālajiem cilvēktiesību jautājumiem Latvijā, kas šogad būs veltīta globālās Covid-19 pandēmijas radītajiem tiesiskajiem izaicinājumiem, pavēstīja RJA pārstāvji.

Konference "Cilvēktiesības: ierobežojumu samērīgums globālās pandēmijas apstākļos" tiks translēta tiešsaistē no Rīgas Juridiskās augstskolas.

Konferencē piedalīsies Eiropas Savienības tiesas tiesnese un RJA profesore Ineta Ziemele, Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesis Mārtiņš Mits, tiesībsargs Juris Jansons, RJA vieslektore Arina Melse, kā arī pārstāvji no Ārlietu ministrijas, Satversmes tiesas un Augstākās tiesas. Konferenci atklās RJA rektora pienākumu izpildītājs Jānis Ikstens un Mits.

Diskusijas laikā dalībnieki tiks iepazīstināti ar Latvijai aktuāliem jautājumiem, kas šobrīd ir nozīmīgi kopējā Eiropas cilvēktiesību aizsardzības jomā, tiks aplūkotas Eiropas Cilvēktiesību tiesas aktualitātes un jaunākie Eiropas Cilvēktiesību tiesas nolēmumi Latvijas lietās.

Otrā konferences daļa tiks veltīta tiesiskiem izaicinājumiem, ar kuriem esam saskārušies globālās pandēmijas Covid-19 laikā. Tiks runāts par to, kā Covid-19 pandēmija ir ietekmējusi tādus jēdzienus kā demokrātija, likuma vara un cilvēktiesības, kā ir mērāma sabiedrības uzticēšanās valstu valdībām un kā to stiprināt. Tāpat tiks spriests, vai sabiedrība tic, ka valsts institūcijas īstenos to cilvēktiesības jēgpilnā un cilvēka cieņu apliecinošā veidā un kā sekmēt valsts institūciju likuma varas īstenošanas kvalitāti.

RJA sāka ikgadējās cilvektiesību konferences organizēšanu 2006.gadā, atsaucoties uz toreizējās Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesneses, RJA profesores Inetas Ziemeles ierosinājumu. Cilvēktiesību konference ir ieņēmusi stabilu vietu Latvijas akadēmisko un profesionālo pasākumu klāstā. To plaši apmeklē visdažādāko juridisko profesiju pārstāvji - Satversmes un vispārējās jurisdikcijas tiesu tiesneši un to palīgi, prokurori, advokāti, ministriju ierēdņi, Saeimas deputāti un Juridiskā biroja pārstāvji, tiesībsarga un nevalstisko organizāciju pārstāvji, studenti.

Konferences diskusijas, apvienojot akadēmisko un profesionālo aspektu, cenšas sniegt ieskatu aktuālajās Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas piemērošanas problēmās Latvijā, veicināt izpratni par problēmu cēloņiem un risinājumiem to novēršanai. Tādēļ diskusija pirmkārt ir domāta tiem, kuru profesionālā darbība ir saistīta ar Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas ievērošanas nodrošināšanu, taču tā ir noderīgs informācijas avots par cilvēktiesību aizsardzības aktualitātēm Latvijā ikvienam interesentam.

Konference notiks latviešu valodā, sākums plkst.10. Tās tiešraide būs pieejama RJA mājas lapā un RJA "Facebook" vietnē.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu