VIDEO Pastāv bažas par nevakcinēto personu darba nespējas lapu nepieciešamību (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daugavas stadiona ledus halles Spāru svētki.
Daugavas stadiona ledus halles Spāru svētki. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pastāv aizdomas, ka daļa nevakcinēto personu, lai izvairītos no atstādināšanas no darba pienākumu pildīšanas, meklē iespējas iegūt slimības lapu un pagarināt līdz pat pusgadam, vēsta TV3 Ziņas.

Kopš ārkārtējās situācijas sākuma daudz darbinieku pēkšņi paņēmuši darba nespējas lapas.

"Tas attiecīgi uzreiz darba devējiem uzliek papildu finansiālo slogu, jo veidojas virsstundas un trūkst darbinieku, kas var izpildīt visus vajadzīgos pienākumus. Darba likums ir diezgan neelastīgs šajā jautājumā, virsstundas ir jāapmaksā 100% apmērā, un darba devējam tas ir liels slogs," apgalvoja Latvijas Darba devēju konfederācijas darba tiesību eksperts Jānis Pumpiņš.

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijā gan noraida minējumus, ka ārsti nepamatoti izsniegtu slimības lapas nevakcinētajiem.

"Nē, mums tā nav bijis! Nevaru jums neko komentēt. Es domāju, ka katrs dakteris strādā godprātīgi. Ja ir pamatots, tad arī to darba nespējas lapu dod,” uzsvēra Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Sarmīte Veide.

Ja darba devējs ir informējis darbinieku, ka pienākumu veikšanai nepieciešams vakcinācijas sertifikāts, darbinieka pienākums ir uzsākt vakcināciju ne vēlāk kā 10 dienu laikā no minētās informācijas saņemšanas. Ja darbinieks vakcināciju nav pabeidzis noteiktajā termiņā, publiskajā sektorā līdz 15. novembrim, darba devējs drīkst strādājošo atstādināt no darba vai amata pienākumu veikšanas bez algas saglabāšanas.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu