VIDEO Pārdaugavā ugunsnelaime piemeklējusi kādas pensionāres dzīvokli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Pārdaugavā ugunsnelaime piemeklējusi kādas pensionāres dzīvokli. Tiek pieļauts, ka nelaimi izraisīja viesistabā uz galda bez uzraudzības atstāta iedegta svece. Iznākums ir bēdīgs, jo saimniece nonāca slimnīcā, taču īpašumam būs nepieciešams remonts, vēsta raidījums "Degpunktā". 

Liesmu mēles pamatīgi izpostīja pirmā stāva dzīvokli, kur mitinājās kāda sirmgalve. Ugunsgrēks izcēlās rīta pusē, un teju desmit minūtēs visā mājā izveidojās ārkārtējā situācija stirpā sadūmojuma dēļ.

"Pamanīju, ka zem grīdlīstes nāk dūmi. Nesapratu, mirāža vai kā? Vēl nebiju līdz galam pamodies, bet tur jau viss dūmo un smird. Es atvēru logu, durvis, iznācu koridorā, bet šeit vispār neko nevar saredzēt. Tiešām, neko nevarēju saredzēt. Es pie kāpņu margām, pēc sajūtām nokāpu lejā.

Tur tieši stāvēja kundzīte no pirmā stāva. Tur viss dega, ugunsdzēsēju vēl nebija," saka Viktors, kurš dzīvo ēkas trešajā stāvā.

Kā Viktors pieminēja, kundze gaidīja palīdzību jau pie degošā dzīvokļa durvīm, proti, no briesmām nosmakt viņa paglābusies saviem spēkiem. Kamēr ugunsdzēsēji bija ceļā, citi kaimiņi no pirmā un otrā stāva jau bija gatavojušies slāpēt liesmas, bet viņus atturēja kodīgie dūmi.

"Es atskrēju, skatos, kaimiņiene sēž kāpņutelpā. Es iekšā dzīvoklī, bet tur jau neko nevarēja izdarīt. Dūmi un liesma," norāda ēkas otrā stāva iedzīvotājs.

Dienestu palīdzība nebija ilgi jāgaida, ugunsdzēsēji operatīvi iekļuva gan degošajās telpās, gan pārbaudīja visus nama stāvus. Izglābto sarakstā ir divi cilvēki, pati kundze un kāds no augšējo stāvu iemītniekiem, abi nodoti mediķu aprūpē un aizvesti uz slimnīcu.

Oficiāla slēdziena par nelaimes izcelšanās iemeslu vēl nav, bet kaimiņi, no pašas sirmgalves teiktā, stāsta, ka sieviete esot bez uzraudzības atstājusi iedegtu svecīti un liesma pārmetās uz viegli uzliesmojošām sadzīves mantām. Šobrīd cietusī saimniece joprojām atrodas slimnīcā.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu