Uzlabojumi, ko piedāvā jaunākie Apple telefoni un datori

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

2021.gadā Apple nāca klajā ne tikai ar jaunākās sērijas Apple iPhone 13 viedtālruņiem, bet, sākot ar 2021.gada oktobri pieejami arī jaunie piektās paaudzes Macbook Pro portatīvie datori. Kā jaunākās sērijas Apple viedtālruņi un portatīvie datori atšķiras no iepriekšējām paaudzēm?

Uzlabojumi Apple iPhone 13 sērijā

Tāpat kā iepriekšējās paaudzes Apple viedtālruņi, arī 13 sērījas Apple iPhone pieejami vairāki modeļi, papildus standarta Apple iPhone 13, pieejama arī Mini, Pro un Pro Max versija.

Lielāka atmiņas kapacitāte

Salīdzinot ar iepriekšējās sērijas viedtālruņiem, Apple iPhone 13 vairs nav pieejama 64GB atmiņas versija. Standarta Apple iPhone 13 un Mini modeļiem pieejamas 128GB, 256GB un 512GB versijas, savukārt iPhone Pro un Pro Max versijām pirmo reiz ir pieejama īpaši augsta atmiņas kapacitāte - pirmo reiz iPhone vēsturē pieejama līdz pat vienu terabaitu liela atmiņa

Izmērs un dizains

Salīdzinot fiziskos parametrus ar iepriekšējās sērijas viedtālruņiem, lai arī nav mainījies ekrāna izmērs pa diagonāli, visas četras Apple iPhone 13 versijas ir kļuvušas smagākas, taču priekšējās kameras ielaidumi ekrānā kļuvuši mazāki.

Kopš 2017.gada, kad tika izlaista iPhone X sērija, telefona ekrānā iestrādāts ielaidums priekšējai kamerai, taču Apple iPhone 13 sērijas viedtālruņiem tas kļuvis par piekto daļu mazāks salīdzinot ar iPhone 12 sēriju.

Pamanāmākās vizuālās izmaiņas, kas redzamas iPhone 13 Mini versijā ir kameru novietojums. Salīdzinot ar iPhone 12 Mini, kura divas aizmugurējās kameras bija novietotas viena virs otras, Apple iPhone 13 Mini kameras izvietotas diagonālē viena pret otru.

Ekrāns

Standarta un Mini iPhone modeļu ekrāns ir līdzvērtīgs iepriekšējai sērijai, taču Apple iPhone 13 Pro un Pro Max modeļi aprīkoti ar 120 hercu displeju. Displeja hercu skaits norāda to, cik attēlus vienas sekundes laikā displejs spēj attēlot, tātad tas nosaka to, cik ātri un plūdeni ekrāns izskatīsies skatoties video, aplikācijas un mājaslapas.

Kamera

Visiem Apple iPhone 13 sērijas modeļiem, salīdzinot ar iepriekšējās sērijas viedtālruņiem, veikti kameras uzlabojumi.

Standarta Apple iPhone 13 un Mini modeļiem ir divas uzlabotas kameras ar 12 megapikseļu plata un īpaši plata leņķa lēcām. Savukārt iPhone 13 Pro un Pro Max modeļiem ir trīs aizmugurējās kameras ar 12 megapikseļu plata, īpaši plata leņķa un telefoto lēcām. Visi modeļi primo reizi aprīkoti arī ar īpaši jaudīgu nakts foto režīmu.

Pro un Pro Max versijām pieejams jauns lēcas dizains un autofokusa sistēma, kas, izmantojot īpaši platā leņķa kameru, spēj fokusēt kadru pat divu centimetru attālumā, ļaujot pat mazākajām detaļām šķist episkām. Apple iPhone 13 Pro un Pro Max modeļi ļauj uzņemt arī makro video ar palēninājuma un intervālu funkciju, dodot iespēju iegūt elpu aizraujošus kustīgos kadrus.

Baterija kapacitāte

Jaunākās sērijas Apple iPhone 13 viedtālruņiem ir uzlabota baterijas kapacitāte. Standarta Apple iPhone 13 modelis ar vienu uzlādi spēj atskaņot video 17 stundas, Mini – 19, savukārt iPhone 13 Pro 22, bet Pro Max pat 28 stundas.

Uzlabotā baterijas kapacitāte saistīta ne tikai ar jaudīgākām baterijas šūnām, nekā iepriekšējiem modeļiem, bet arī ar uzlaboto iOS 15 operētājsistēmu un A15 bionisko čipu.

Galvenie jauno Apple Macbook Pro portatīvo datoru uzlabojumi

Jaunie Macbook Pro portatīvie datori ir piektās paaudzes MacBook Pro datori, kas pieejami ar 14 un 16 collu lieliem displejiem.

Lielākais uzsvars Macbook Pro jaunākajā versijā ir tieši uz grafisko apstrādi un savienojamību. Abu izmēru jaunie Macbook Pro portatīvie datori ir ļoti līdzīgi gan dizaina, gan komponenšu ziņā.

Atjaunotas savienojuma iespējas

Jaunākās sērijas Macbook Pro portatīvo datoru modeļiem Apple atjaunojis kādu laiku neizmantotos savienojumus. Jaunie Macbook Pro portatīvie datori aprīkoti ar MagSafe lādētāju, 3,5mm audio izejas ligzdu, SD kartes slotu un HDMI portu.

Atjaunojot šādas savienojuma iespējas, jaunie Macbook Pro portatīvie datori kļuvuši lietotājiem ērtāki, vairs nav nepieciešams iegādāties pārveidotājus vai savienojumus, lai izmantotu, piemēram, papildus displeju vai ar vadu savienojamas austiņas.

Uzlabots procesors

Gan 14, gan 16 collu jaunie Macbook Pro modeļi aprīkoti ar jaunākās paaudzes M1 procesoriem – M1 Pro un M1 Max, ļaujot Apple turpmāk neizmantot Intel procesorus.

Jaunie procesori spēj aizvietot gan Intel CPU, gan diskrēto AMD grafikas karti, kas nozīmē, ka profesionāli video apstrādātāji un 3D modelētāji var savam darbam izmantot jauno Macbook Pro.

M1 Pro procesors pieejams divās versijās – ar astoņiem procesora kodoliem un četrpadsmit grafikas apstrādes kodoliem vai desmit procesora kodoliem un 16 grafikas apstrādes kodoliem. Savukār M1 Max procesors dubulto daudzus teorētiskos snieguma rādītājus, kas ir īpaši svarīgi video apstrādei, dubultojot piemēram datu caurplūdi starp atmiņu un procesoru.

Apple telefonus un datorus daudzveidīgā izvēlē atradīsiet interneta veikalā 220.lv. Apskatiet piedāvājumu un izvēlieties sev piemērotāko ierīci!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu