Covid-19 Stingrā "lokdauna" jeb mājsēdes pēdējais vakars

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Komandantstunda Ogrē laikā, kad valstī uz četrām nedēļām jeb līdz 15.novembrim spēkā stājas īpaši stingri Covid-19 ierobežojumi jeb stingrais "lokdauns".
Komandantstunda Ogrē laikā, kad valstī uz četrām nedēļām jeb līdz 15.novembrim spēkā stājas īpaši stingri Covid-19 ierobežojumi jeb stingrais "lokdauns". Foto: Edijs Pālens/LETA

Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktā komandantstunda beigsies pusnaktī.

Jau vēstīts, ka komandantstundas regulējums svētdien vēl būs spēkā no plkst. 20 līdz 23.59.

No pirmdienas, 15. novembra, Latvijā tiek atcelti Covid-19 dēļ noteiktie īpaši stingrie ierobežojumi

Visi pakalpojumi tiks sniegti tikai epidemioloģiski drošā vidē, izņemot būtiskos pakalpojumus, kas var tikt sniegti arī personām bez vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem.

Tāpat arī bez vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem varēs apmeklēt veikalus, kas tirgo pirmās nepieciešamības preces un kuru platība nepārsniedz 1 500 kvadrātmetru, pārējās tirdzniecības vietas pakalpojumus sniegs tikai epidemioloģiski drošā režīmā.

Brīvdienās un svētku dienās aizliegts sniegt tirdzniecības pakalpojumus tirdzniecības centros, kur telpu platība pārsniedz 1500 kvadrātmetrus un ir vismaz piecas tirdzniecības vietas, izņemot pirmās nepieciešamības tirdzniecības vietas un pirmās nepieciešamības pakalpojumu sniegšanas vietas.

Tirdzniecības centros brīvdienās un svētku dienās atļauts strādāt tikai pakalpojuma sniegšanas un tirdzniecības vietām ar atsevišķu ieeju un kuras nodala apmeklētāju plūsmu no tirdzniecības centra koplietošanas telpām.

Grozījumi rīkojumā paredz pārejas periodu cilvēkiem, kas uzsākuši vakcināciju pret Covid-19 līdz 2021. gada 15. novembrim un vēl nav ieguvuši vakcinācijas sertifikātu. Gadījumos, kad vakcinācijas process ir uzsākts līdz 15.novembrim, darbinieki varēs turpināt darba pienākumus, veicot regulāru testēšanu pret Covid-19.

Testu izmaksas darbinieks segtu no saviem līdzekļiem, vai to varētu apmaksāt darba devējs. Visām personām, kas strādā publiskajā sektorā un privātajā, ja vien viņas nestrādā savā dzīvesvietā, ir pienākums iegūt sadarbībspējīgo vakcinācijas sertifikātu līdz 15. decembrim.

Darbinieki klātienē varēs strādāt tikai ar darba devēja norīkojumu.

Tostarp nosacījumi paredz, ka visi darba devēji organizē darbu tā, lai klātienē darba pienākumus veiktu tikai tie darbinieki, kuri nodrošina darbu nepārtrauktību un nevar to veikt attālināti savā dzīvesvietā.

Darbinieki darba vietā klātienē varēs atrasties tikai ar darba devēja norīkojumu un, ierodoties darba vietā, viņiem būs jāapliecina, ka nav akūtu elpceļu infekcijas slimības pazīmju un nav pienākuma ievērot izolāciju, mājas karantīnu vai pašizolāciju, kā arī nav zināms, ka pēdējo 10 dienu laikā bijis tiešs kontakts ar Covid-19 inficētu personu.

VIDEO: Drošības pasākumi pēc 15. novembra: kas jāņem vērā?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu