VIDEO Porziņģis ar lielisku sniegumu sekmē "Mavericks" uzvaru (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Otrdien, 16. novembrī, ar "double-double" uzvarētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā izcēlās latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis.

Dalasas "Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 111:101 (35:32, 14:26, 30:25, 32:18) pārspēja Denveras "Nuggets" basketbolistus.

Porziņģis laukumā pavadīja 33 minūtes un deviņas sekundes, atzīmējoties ar 29 punktiem (6/12 2p., 5/8 3p., 2/2 1p.) un 11 atlēkušajām bumbām. Tāpat liepājnieka kontā arī trīs rezultatīvas piespēles, divas pārķertas bumbas un viens bloķēts metiens. Tiesa, Porziņģa lietderības koeficients šajā mačā bija -3.

Latviešu basketbolists šoreiz bija rezultatīvākais savā komandā. Uzreiz aiz viņa ar 23 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm sekoja Luka Dončičs, bet Tims Hardevejs jaunākais un Džeilens Bransons pievienoja attiecīgi 19 un 17 punktus.

Mača rezultatīvākā spēlētāja godu šoreiz izpelnījās "Nuggets" serbu basketbolists Nikola Jokičs, kurš 35 gūtajiem punktiem pievienoja arī 16 atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles.

"Nuggets" turpina spēlēt bez viena no saviem līderiem, Džamala Mareja, kurša aizvadītajā sezonā guva ceļgala krustenisko saišu savainojumu. Tāpat Denveras vienībai palīdzēt nevar arī Maikls Porters jaunākais.

"Mavericks" ar 13 spēlēs iekrātām deviņām uzvarām šobrīd ieņem trešo vietu Rietumu konferencē, kamēr "Nuggets" ar tikpat uzvarām 14 mačos ierindojas 4. pozīcijā.

Porziņģis šosezon vidēji spēlē atzīmējies ar 19,3 punktiem, 7,9 atlēkušajām bumbām un 1,5 bloķētiem metieniem.

Nākamo maču "Mavericks" aizvadīs ceturtdienas rītā, plkst. 5 pēc Latvijas laika viesojoties pie tiešajiem konkurentiem turnīra tabulā Fīniksas "Suns".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu