Rīgā no piedūmota dzīvokļa izglābj mājdzīvniekus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miegains kaķis
Miegains kaķis Foto: Unsplash

Nemierīgs 13. novembris tika aizvadīts vienā no dzīvojamām mājām Eduarda Smiļģa ielā. Dienas pirmajā pusē nama ceturtajā stāvā aizdegās dzīvoklis. Riskam nosmakt dūmos bija pakļauti desmitiem iedzīvotāju un mājdzīvnieki, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Biezos dūmus, ko radīja degošais matracis, redzēja daudzi. Uz savas ādas īpaši spēcīgi ugunsgrēku izjuta augšējos nama stāvos dzīvojošie. Neuzmanīga rīcība ar uguni, proti, smēķēšana gultā, iespējams, arī bija par iemeslu sadūmojumam un iedzīvotāju evakuācijai.

15. novembrī ceturtajā stāvā pie izdegušā dzīvokļa durvīm "Degpunktā" satika tā iemītniekus. Kundze apstiprina, ka dedzis matracis, bet pati nelaimes brīdī viņa mājās nav bijusi, traci sacēlis audžudēls.

"Audžudēls zvanīja un teica, ka ir aizdedzies. Prasīja, ko darīt. Es uzreiz zvanīju uz 112," stāsta dzīvokļa iemītniece.

Cilvēki ugunsgrēkā nav cietuši, bet riskam nosmakt dūmos bija pakļauti saimnieces mājdzīvnieki – divi kaķi. Ķepaiņu dzīvības glābuši ugunsdzēsēji, notikuma vietā dzīvniekiem sniegta palīdzība, bet vēlāk viņus nogādāja patversmē.

"Tā kā audžudēls zvanīja uzreiz, tad dzīvnieciņus vēl bija iespējams izglābt. Vecākajai kaķenei bija 14 gadu. Viņu reanimēja. Es atbraucu ar autobusu no centra, un jau tad viņiem [kaķiem -red.] bija dots skābeklis. Otram kaķim apdedzis deguns un mēlīte," stāsta dzīvnieku saimniece.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu