Īrijā aizturēts vīrietis no Latvijas par alus skārdeņu zādzību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: SIPA/Scanpix

Īrijā tiesā Pēteri Andrejevu, kurš aizturēts vietējā veikalā pa alus skārdeņu zādzību 10,94 eiro apmērā, vēsta portāls "Baltic Ireland".

Thurles apgabaltiesa uzklausījusi Pēteri Andrejevu, kurš apgalvojis, ka ir kleptomāns. Viņa mājā tikušas atrastas arī kaņepes. Apsūdzētais Īrijā ieradies no Latvijas.

Tiesas sēdē policists Tomas Hanrahs skaidroja, ka 2020. gada 21. jūnijā iecirknī tika saņemts ziņojums par zādzību veikalā "Dunnes", Thurle. Pēteris Andrejevs bija paņēmis vairākas alus skārdenes. Par dažām viņš bija samaksājis, bet par citām ne, tāpēc viņu aizturējis apsargs. 

Savukārt 2020. gada 19. maijā policists Roberts Odonavans veica kratīšanu Andrejeva dzīvesvietā, izmantojot orderi par narkotisko vielu ļaunprātīgu izmantošanu, un atrada kaņepes 40 eiro vērtībā.

33 gadus vecajam Pēterim Andrejevam ir izvirzītas apsūdzības arī iepriekš par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu.

Vīrietim iepriekš ir bijušas jau 26 sodāmības, tostarp astoņas par noziedzīgiem nodarījumiem, taču viņš agrāk nav sodīts par zādzībām. Advokāts Brians Hudžes skaidroja, ka pēc Andrejeva teiktā, viņam esot kleptomānijas lēkmes. Būdams jaunāks, viņš par to vērsies pie speciālistiem.

Andrejeva lietu turpinās izskatīt nākošā gada 1. martā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu