Jūrmalā aizliedz atrasties uz ūdenstilpju ledus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aizsalusi upe. Ilustratīvs attēls.
Aizsalusi upe. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jūrmalā aizliegts atrasties uz ūdenstilpju ledus, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Ņemot vērā ledus biezuma mērījumus un hidrometeoroloģiskās prognozes, Jūrmalas administratīvajā teritorijā noteikts paaugstinātas bīstamības periods uz ūdenstilpju ledus un aizliegums atrasties uz ūdenstilpju, tai skaitā Rīgas jūras līča, ledus.

Laikā, kad uz ūdenstilpēm veidojas ledus kārta, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un Jūrmalas Pašvaldības policijas glābšanas dienests aicina būt piesardzīgiem. Ledus joprojām ir plāns, tādēļ atrasties uz ūdenstilpju ledus ir bīstami.

Pašvaldība atgādina, ka ledus kārta uz ūdenstilpēm neveidojas vienmērīgi. Tā ir biezāka pie krastiem, bet ūdenstilpes vidū var būt plāna, tomēr cilvēkiem nereti veidojas maldīgs priekšstats, ka ledus ir izturīgs.

LETA jau ziņoja, ka no 3.decembra aizliegts atrasties uz Rīgas administratīvajā teritorijā esošo ūdenstilpju un jūras piekrastes ūdeņu ledus.

Paaugstinātas bīstamības periodu uz Rīgas ūdenstilpju ledus ar rīkojumu nosaka Rīgas domes izpilddirektors. Šī rīkojuma izpildi kontrolē Pašvaldības policija.

Atbildība par atrašanos uz ledus ir noteikta Administratīvo sodu likumā. Par likuma pārkāpumu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 100 eiro.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu