Krievijai jāmaksā kompensācija 370 tūkstošu eiro apmērā sievietei, kurai vīrs nocirta rokas (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: twinlynx/Shutterstock

Eiropas Cilvēktiesību tiesa likusi Krievijai maksāt vairāk nekā 370 tūkstošu eiro lielu kompensāciju sievietei, kuras vīrs nocirta viņas rokas, ziņo raidsabiedrība BBC.

Tiesa paziņoja, ka Krievijai nav izdevies apkarot vardarbību ģimenē, un lika tai atlīdzināt četrām sievietēm, kam brutāli uzbrukts.

To skaitā ir Margarita Gračeva, kuras vīrs Dmitrijs 2017. gadā viņu nolaupīja un uzbruka ar cirvi. Pēc izmeklēšanas apstiprinājās, ka viņas vīrs piespieda sievieti doties uz mežu un draudēja viņu nogalināt, bet pēcāk Margaritu atbrīvoja. Dažas dienas vēlāk situācija atkārtojās. Taču šoreiz Dmitrijs ar cirvi nocirta Margaritas abas rokas.

Tiesa notiesāja vīrieti uz 14 gadiem maksimālas drošības kolonijā un piespieda viņam samaksāt Margaritai kompensāciju 2 miljonu rubļu apmērā. Margarita šim lēmumam nepiekrita.

Sieviete jau agrāk bija vērsusies policijā par vīra agresīvo uzvedību, taču policisti sūdzības ignorēja.

Tiesa lika Krievijai steidzami veikt izmaiņas, lai turpmāk apturētu šādus uzbrukumus. Paziņojumā teikts, ka pret sievietēm vērsta vardarbība ģimenē notiek "satraucošos apmēros" un Krievija ir pārkāpusi divus Eiropas Cilvēktiesību konvencijas pantus.

Margaritas Gračevas lieta parādīja, ko Krievijas likumi nozīmēja varas iestādēm, ka tās nekonstatēja vardarbību ģimenē, līdz situācija saasinājās un izraisīja fiziskus ievainojumus.

Eiropas Cilvēktiesību tiesa aicināja juridiski definēt vardarbību ģimenē un visus vainīgos saukt pie kriminālatbildības.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu