Igaunijā Jaungada svētkos izklaides vietas varēs strādāt ilgāk par plkst. 23

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Gadu mijas salūts Rīgā
Foto: Gadu mijas salūts Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Igaunijas valdība 31. decembrī un 1. janvārī atcēlusi aizliegumu bāriem, restorāniem un citām izklaides vietām strādāt ilgāk par plkst. 23.

Par to ceturtdien pēc valdības sēdes paziņoja valsts pārvaldes ministrs Jāks Ābs.

"Gan Veselības departaments, gan zinātnisko konsultantu padome neieteica ierobežojumus mīkstināt, tomēr mēs šodien apstiprinājām vienu izņēmumu," viņš sacīja žurnālistiem.

"No 31. decembra vakara līdz 2. janvāra rītam ierobežojums no plkst. 23 netiks attiecināts," paskaidroja Ābs.

Jaungada svinību laikā šie atvieglojumi attieksies uz kultūras, izklaides un ēdināšanas uzņēmumiem un citiem publisku pasākumu telpās organizatoriem. Pie ieejas publiskos pasākumos telpās būs jāuzrāda Covid-19 sertifikāts.

No 2. janvāra vakara atkal būs spēkā aizliegums restorāniem, bāriem un izklaides vietām strādāt no plkst. 23 līdz plkst. 6.

Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa uzsvēra, ka valstī strauji izplatās Covid-19 omikrona paveids, tādēļ valdība nevar pilnībā atcelt šo ierobežojumu.

Viņa atzina, ka pandēmijas laiks bijis sarežģīts daudziem un valdība saprot cilvēku vēlmi svinēt vecā gada aiziešanu un sagaidīt jauno gadu.

"Izņēmums nenozīmē, ka vīruss šajās divās naktīs neturpinās izplatīties. Tādēļ es aicinu ikvienu, kurš nolems Jaungadu sagaidīt sabiedriskā vietā, rīkoties pēc iespējas atbildīgāk, lai aizsargātu sevi un visus citus," mudināja Kallasa.

Igaunijas premjerministre atgādināja, ka ļoti svarīgi ir pēc iespējas drīz saņemt balstvakcīnu, kas, kā liecina pētījumi, būtiski palielina aizsardzību pret omikrona paveidu.

Igaunijas Veselības departamenta aprēķinātais 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju pašlaik ir 513,9.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu