Video Kāpēc vakcinēties pret gripu? Skaidro speciālisti (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešdien plkst. 11 attālinātā preses konferencē sniegs plašāka informācija par vakcinācijas pret gripu nozīmību un praktisko vakcinācijas procesu ārstniecības iestādēs un Covid-19 vakcinācijas punktos.

Preses konferencē piedalīsies:

  • Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča,
  • Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Sirds Ķiruģijas centra virsārsts Uldis Strazdiņš,
  •  pacientu biedrības "ParSirdi.lv" vadītāja Inese Mauriņa.

Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) iepriekš pauda, ka 2021.-2022. gada sezonā ir sagaidāms zemāks iedzīvotāju dabiskās imunitātes līmenis pret gripu.

Video par vakcinācijas pret gripu nozīmību

Iepriekšējā sezonā gripas aktivitāte Eiropā saglabājās zemā līmenī visas gripas sezonas laikā dažādu sabiedrības veselības un sociālo ierobežojumu dēļ, kas tika īstenoti, lai samazinātu Covid-19 izplatību. Tomēr sagaidāms, ka šajā sezonā gripas vīruss cirkulēs daudz vairāk, jo jau pašlaik daudzās Eiropas valstīs ierobežojumi tiek atcelti un sociālie kontakti tiek atjaunoti.

Turklāt, ņemot vērā zemo saslimstību ar gripu pagājušajā gadā, 2021.-2022. gada sezonā ir sagaidāms zemāks iedzīvotāju dabiskās imunitātes līmenis pret gripu, kas varētu palielināt slimības izplatību un slogu, brīdina SPKC.

Tādēļ SPKC speciālisti aicina cilvēkus, īpaši riska grupas, pasargāt sevi no iespējamām smagām saslimšanām, vakcinējoties pret gripu arī šogad, jo vecāka gadagājuma cilvēkiem un cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām ir lielāks risks saslimt ar gripu smagākā formā. Turklāt gripa tāpat kā Covid-19 infekcija var izraisīt hronisko saslimšanu saasinājumu, kā arī bakteriālās infekcijas pievienošanos, kas ievērojami pasliktina slimības iznākuma prognozi.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu