Aktuāli No vairākām Eiropas valstīm un Krievijas Latvijā varēs ieceļot tikai ar negatīvu Covid-19 testu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 tests. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 tests. Ilustratīvs attēls. Foto: Sander Ilvest

No 24. decembra, lai ieceļotu Latvijā no Lielbritānijas, Dānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Beļģijas, Īrijas, Vācijas un Krievijas, būs nepieciešams negatīva Covid-19 testa rezultāts, paredz valdībā iepriekš apstiprinātie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Tests būs jāuzrāda pirms iekāpšanas transportlīdzeklī. Paredzēts, ka būs derīgs ne vēlāk kā pirms 72 stundām veikts negatīvu RNS Covid-19 tests vai ne vēlāk kā pirms 48 stundām veikts negatīvs antigēna tests.

Testi būs jāveic gan pret Covid-19 vakcinētām, gan nevakcinētām personām.

Veselības ministrija (VM) grozījumu anotācijā norāda, ka šāda prasība nepieciešama, ņemot vērā omikrona varianta izplatību Eiropas valstīs un Latvijas iedzīvotāju ceļošanas paradumus.

Cilvēkiem ar derīgiem Covid-19 sertifikātiem, ja tests nav veikts pirms iekāpšanas transportlīdzeklī, tas jāveic nekavējoties pēc ieceļošanas Latvijā - tuvākajā laboratorijā, ne vēlāk kā 24 stundu laikā. Savukārt personas bez Covid-19 sertifikātiem un bez negatīva testa rezultāta transportlīdzeklī ceļošanai uz Latviju nedrīkst tikt ielaistas.

Prasība būs spēkā līdz ārkārtējās situācijas beigām - nākamā gada 11. janvārī, kad spēku zaudēs rīkojums "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu