"NHS ir kaujas gatavībā." Anglijā ierīkos lauka hospitāļus Covid-19 pacientu ārstēšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP/SCANPIX

Anglijā tuvākajā laikā tiks atvērti pagaidu lauka hospitāļi astoņu pilsētu slimnīcu teritorijās, pieļaujot iespēju, ka slimnīcās var pietrūkt vietas stacionārās aprūpes pacientiem, ceturtdien, 30. decembrī, paziņoja Nacionālais Veselības dienests (NHS).

Omikrona paveida straujās izplatības dēļ jauno Covid-19 gadījumu skaits strauji pieaudzis, un trešdien tas pārsniedzis 183 000.

Anglijas NHS pavēstīja, ka no šīs nedēļas sāks lauka hospitāļu būvniecību astoņu pilsētu slimnīcu teritorijās, tostarp Londonā, Bristolē un Līdsā. Katrā no tām varēs izvietot aptuveni 100 pacientu.

"Ņemot vērā augsto inficēšanās ar Covid-19 vīrusu līmeni un pieaugošo hospitalizācijas gadījumu skaitu, NHS tagad ir kaujas gatavībā," sacīja nacionālais medicīnas direktors Stīvens Poviss.

Papildu gultasvietas iecerētas pacientiem, kas atlabst no Covid-19, arī tiem, kam vairāk nav Covid-19, lai atbrīvotu vietas slimnīcās un atslogotu darbiniekus, kam jāstrādā ar lielo Covid-19 pacientu skaitu.

Ar Covid-19 sasirgušo pacientu skaits slimnīcās strauji pieaug. Trešdien Anglijā tas pārsniedza 10 000, sasniedzot augstāko skaitu kopš marta.

Eiropas valstu vidū Lielbritānijā Covid-19 izraisīto nāves gadījumu skaits ir viens no lielākajiem - 148 089.

Vīrusa pirmā viļņa laikā valdība izstāžu centros un citviet atvēra lielus lauka hospitāļus "Nightingale". Tiesa gan, šie objekti, kas bija nosaukti leģendārās medmāsas Florensas Naitingeilas vārdā, netika plaši izmantoti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu