VIDEO Daugavpilī siltumenerģijas tarifa kāpums būs krietni mazāks, nekā iepriekš plānots, norāda SPRK vadītāja

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Miroslav Lukic/shutterstock

Daugavpilī siltumenerģijas tarifa kāpums gaidāms krietni mazāks, nekā iepriekš plānotie 169,5%, trešdien, 5. janvārī, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) priekšsēdētāja Alda Ozola.

Viņa norādīja,- ja šobrīd spēkā esošais AS "Daugavpils siltumtīkli" siltumenerģijas gala tarifs ir nepilni 60 eiro par megavatstundu (MWh), tad pēc tarifa pārskatīšanas tas varētu sasniegt 90-95 eiro par MWh, nevis vairāk kā 150 eiro par MWh, kā sākotnēji izskanēja.

Pēc aģentūras LETA aprēķiniem, tādējādi siltumenerģijas tarifs Daugavpilī varētu pieaugt par apmēram 58-67% salīdzinājumā ar šobrīd spēkā esošo tarifu.

"Daugavpilī situācija ir samērā specifiska, tomēr mēs kopā ar Daugavpils domes vadību un Ekonomikas ministriju esam Valsts enerģētiskās krīzes centra sanāksmē pārrunājuši iespējamos risinājumus, un izskatās, ka tarifa kāpums nebūs tik būtisks. Tas varētu būt krietni mazāks, tomēr iedzīvotājiem būs diezgan paliels jebkurā gadījumā," teica Ozola.

Viņa skaidroja, ka Daugavpilī tiks darbināts šķeldas apkures katls, kas ļaus samazināt izmaksas, jo galvenais tarifa paaugstināšanas iemesls ir izmaksu pieaugums saistībā ar dabasgāzes cenas kāpumu.

Vienlaikus Ozola atzīmēja, ka SPRK šobrīd vēl gaida precizētu informāciju no komersanta.

Jau vēstīts, ka "Daugavpils siltumtīklu" sākotnēji piedāvātais siltumenerģijas gala tarifs no 2022. gada 1. februāra bija 153,52 eiro par MWh bez pievienotās vērtības nodokļa, kas ir pieaugums par 169,5% salīdzinājumā ar šobrīd spēkā esošo tarifu, kas ir 56,96 eiro par MWh.

Tāpat ziņots, ka 2021.gada 27. decembrī Daugavpils dome ārkārtas sēdē nolēma pilsētā izsludināt vietējās nozīmes enerģētisko krīzi. "Daugavpils siltumtīkliem" līdz 2022.gada 10. janvārim uzdots izstrādāt un iesniegt pašvaldībā apstiprināšanai siltumenerģijas apgādes ierobežošanas un pārtraukšanas kārtību enerģētiskās krīzes laikā Daugavpils pilsētas siltumenerģijas lietotājiem.

SPRK regulē sabiedriskos pakalpojumus enerģētikas, ūdenssaimniecības, elektronisko sakaru, pasta, depozīta iepakojuma un sadzīves atkritumu apsaimniekošanas nozarē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu