Lietuva robežā ar Baltkrieviju izvietos videonovērošanas kameras (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lietuvas-Baltkrievijas robeža.
Lietuvas-Baltkrievijas robeža. Foto: AFP / Scanpix

Lietuva šogad plāno visas savas robežas ar Baltkrieviju garumā izvietot videonovērošanas kameras, paziņoja Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte.

Projekta izmaksas tiek lēstas 40 miljoni eiro. Premjerministre norādīja, ka sarunās ar Eiropas Savienību secināts, ka kameru izvietošana ir krietni lētāka nekā fiziska norobežojuma izbūve uz robežas.

Šimonīte, kura piektdien apmeklēja Aleksandra Barauska robežkontroles punktu valsts dienvidos esošajā Varēnas rajonā, norādīja, ka tas ir viens no nozīmīgākajiem šogad īstenojamajiem projektiem.

Pašlaik videonovērošanas kameras ir izvietotas vairāk nekā pusē no Lietuvas 679 kilometrus garās robežas ar Baltkrieviju.

Lai gan pie Lietuvas robežas migrantu skaits pēdējā laikā ir mazinājies, Latvijas un Polijas robežsargi ziņo par lielāku spiedienu uz savas valsts robežas.

Cilvēktiesību aizstāvji kritizē Lietuvas un Polijas lēmumu piespiest migrantus doties atpakaļ uz Baltkrieviju, kur ziemas laikapstākļos vairāki migranti ir miruši.

Kopš 3.augusta, kad saskaņā ar iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu robežsargi sāka likt migrantiem doties atpakaļ, neatļautās vietās šķērsot robežu liegts kopumā jau vairāk nekā 8200 reižu. No gada sākuma līdz šim rīkojumam Lietuvā tika aizturēti vairāk nekā 4200 nelegālie migranti.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu