Raidījums: Latvijā atgriezies Kremļa propagandas kanāls "RTR" (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Laikā, kad pieaug Krievijas agresija un arvien skaļāk izskan aicinājumi pārtraukt Latvijā translēt Krievijas propagandas kanālus, TV apraidē atgriezies viens no galvenajiem Kremļa ruporiem – kanāls "RTR", vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Februārī noslēdzies pērnā gada Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmums uz gadu apturēt šī kanāla retranslāciju. Mediju uzraugs solās meklēt risinājumus, lai mūsu informatīvo telpu aizsargātu, tikmēr politiķi šādu kanālu atgriešanos sauc par nacionālas drošības risku.

NEPLP uz gadu liedza retranslēt un izplatīt Latvijā programmu "Rossija RTR", jo kanālā konstatēja virkni satura pārkāpumu, tai skaitā naida kurināšanu, aicinājumus uz militāra konflikta izraisīšanu.

Liegums stājās spēkā pērn februāra vidū, taču NEPLP tādu var uzlikt vien uz gadu, tādēļ nupat "Rossija RTR" pašmāju apraidē ir atgriezies. Mediju uzraugs, jautājot par kanāla atgriešanos, ir nerunīgs, taču no rakstiskās atbildes noprotams, ka kanāla aizliegšana no jauna, ir padomes dienaskārtībā.

Vairāk informācija "TV3 Ziņas" sižetā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu