Jerebko pēc pievienošanās Krievijas armijas komandai zaudējis iespēju pārstāvēt Zviedrijas izlasi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jūnass Jerebko
Jūnass Jerebko Foto: AP/Scanpix

Zviedru basketbolists Jūnass Jerebko pēc pievienošanās Maskavas CSKA klubam zaudējis iespēju pārstāvēt savas valsts izlasi, vēsta Zviedrijas Basketbola federācija (SBBF).

Šonedēļ 35 gadus vecais uzbrucējs noslēdza līgumu ar CSKA līdz sezonas beigām. Laikā, kad pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Krievijas klubus pametuši liela daļa ārzemnieku, šāds basketbolista lēmums izpelnījās skarbu kritiku.

Trešdien SBBF ģenerālsekretāram Frēdrikam Joulamo bija saruna ar Jerebko, kurā viņš norādīja, ka šāds lēmums ir pretrunā ar Zviedrijas basketbola vērtībām un federācijas nostāju Krievijas agresijas jautājumā.

"Pēc šīs sarunas diemžēl esam spiesti paziņot, ka Jūnasam Jerebko nebūs iespējams pārstāvēt Zviedrijas izlasi," teikts SBBF paziņojumā.

Vēl februāra beigās Jerebko ar Zviedrijas izlasi piedalījās Pasaules kausa kvalifikācijas atlases spēlēs ar Horvātiju. Pirms mājas spēles Zviedrijas izlase vienojās kopīgā atbalstā Ukrainai.

Šosezon Jerebko bija bez kluba, bet pirms tam viņš pusotru gadu pārstāvēja Maskavas apgabala "Himki" komandu, kas pēc nonākšanas finansiālās grūtībās palika basketbolistam parādā. No 2009. līdz 2019.gadam Jerebko spēlēja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kur pārstāvēja Goldensteitas "Warriors", Jūtas "Jazz", Bostonas "Celtics" un Detroitas "Pistons" komandas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu