Kariņš pārliecināts par Latvijas spēju pielāgoties jaunajiem apstākļiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš tiekas ar Dānijas premjerministri Meti Frederiksenu
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš tiekas ar Dānijas premjerministri Meti Frederiksenu Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir pārliecināts par Latvijas spēju pielāgoties jaunajiem apstākļiem, kas radušies saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Premjers intervijā "TV24" raidījumam "Nedēļa. Post scriptum" pauda, ka pašlaik ir tas brīdis, kad notiek pielāgošanās jaunajai situācijai ar piegādes ķēžu pārstrukturizēšanu un sankciju ieviešanu, kas rada pārmaiņas kā uzņēmēju un arī pārējo sabiedrības locekļu dzīvēs.

Vienlaikus Kariņš uzsvēra, ka dzīves izmaksu sadārdzināšanās ir mazākā cena, ko vispār Latvijas sabiedrībai iespējams maksāt, ņemot vērā, ka Ukraina karā pret Krieviju zaudē dzīvības.

"Tas ir mazums, kas mums ir jāpacieš... Es atvainojos, bet es nevarētu vienam ukrainim skatīties sejā un sacīt, ka mums iet grūti. Mums neiet grūti. Mums ir neērtības, mums ir svārstības, bet viss nokārtosies. Tirgi atradīs savu, izejvielas - nav tā, ka pēkšņi pazudīs -, atradīs citus avotus. Mēs iemīcāmies taupīgāk dzīvot, mēs attīstīsim vēja parkus, mēs iemācīsimies un ražosim elektrību no citiem avotiem," sacīja Ministru prezidents.

Viņš arī atzīmēja, ka, izejot no šīs krīzes, Latvija un Eiropa būs spēcīgākas, ņemot vērā iegūto neatkarību no Krievijas. Un tad, kad mēs būsim pilnīgi neatkarīgi no Krievijas, mēs varēsim pacietīgi gaidīt, ka Krievijā notiks izmaiņas, un tajā dienā, kad notiks maiņas un atvērsies tie tirgi, tas būs labs atspēriena punkts," norādīja premjers.

Kariņš skaidroja, ka uzņēmumiem, kas šajā laikā nespēs pārorientēt savu darbību no Krievijas, visticamāk, sava pastāvēšana būs jāizbeidz. Darbiniekiem, kuri šajos apstākļos pazaudēs savas amata vietas, būs jāatrod jaunas nodarbinātības iespējas, kam jau ir spēkā esošas atbalsta programmas iespējamai pārkvalifikācijai. Tāpat arī uzņēmumiem, kuri būs gatavi pārorientēt savu darbību, būs pieejams atbalsts.

"Grūti būs tikai tiem, kas neredz, ka var būt citādi," sacīja premjers.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu