FOTO Ekumeniskajā Krusta ceļā vairāki simti cilvēku aizlūdz par mieru Ukrainā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lielās Piektdienas lūgšanu gājiens - ekumēniskais krusta ceļš.
Lielās Piektdienas lūgšanu gājiens - ekumēniskais krusta ceļš. Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien Rīgā vairāki simti cilvēku tika pulcējušies ekumeniskajā Krusta ceļā, kurā šogad īpaši aizlūdz par mieru Ukrainā.

Kā informē katoļu baznīca, ekumeniskais Krusta ceļš, kas galvaspilsētā kļuvis par Lieldienu laika tradīciju, šogad Vecrīgas ielās notiek 16.reizi.

Lūgšanas vadmotīvs šogad ir Svēto Rakstu vārdi: "Pāri visam, kas jāsargā, sargi savu sirdi, jo no turienes rosās dzīvība." Vadmotīva autore ir Gunta Ziemele, kas uzsvēra, ka šogad dalībnieki lūdzas par mieru Ukrainā, Krievijā, Latvijā un visā pasaulē.

Gājienā piedalījās pārstāvji no Ukrainas un Latvijas, savukārt garīgās pārdomas vadīja katoļu baznīcas pārstāvji, Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Kaspars Šterns, Latvijas Evanģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, luterāņu mācītājs Krists Kalniņš, baptistu mācītājs Edhars Mažis un citi.

Gājiena pieturas vietā pie Bastejkalna vārds tika dots arī bēglei no Ukrainas Agnesei, kura uzsvēra, ka visai pasaulei ir jāuzzina, kādas kara šausmas Krievija nes Ukrainai, tostarp nogalinot bērnus un citus civiliedzīvotājus. Kamēr Krievijas armija bombardē slimnīcas, tikmēr Ukrainas mediķi tajās palīdzību sniedz cita starpā arī ievainotajiem Krievijas karavīriem, atzīmēja bēgle, aizlūdzot, lai Krievijas tautai atveras acis un vardarbība tiek apturēta.

Ukrainas iedzīvotāja arī pateicās Latvijas iedzīvotājiem, kas ir uzņēmuši bēgļus un sniedz arī citu palīdzību Ukrainai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu