Laikraksts: Šveice liedz Vācijai piegādāt Ukrainai munīciju kaujas mašīnām "Marder"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Karolis Kavolelis/Shutterstock

Šveice liegusi Vācijai piegādāt Ukrainai kaujas mašīnām "Marder" paredzētu munīciju, kas ražota Šveices uzņēmumā, raksta avīze "Sonntags Zeitung".

Vācijas koncernā "Rheinmetall" ražotās kaujas mašīnas "Marder" izmanto Šveices ražojuma munīciju, taču Berne atteikusies atļaut tās reeksportu, atsaucoties uz savu neitralitāti.

Laikraksts citē Šveices Valsts ekonomikas lietu sekretariāta pārstāvi, kurš paziņojis, ka no Vācijas saņemti divi pieprasījumi par munīcijas nodošanu Ukrainas rīcībā, bet nevienā gadījumā atļauja nav dota, "pamatojoties uz Šveices neitralitāti un obligātajiem noraidījuma kritērijiem karamateriālu likumdošanā".

Reaģējot uz Kremļa agresiju pret Ukrainu, Šveice gan atbalstījusi Eiropas Savienības sankcijas pret Krieviju, tomēr vienlaikus uzsver, ka neitralitātes statuss tai neļauj piegādāt bruņojumu konflikta zonām.

Šis aizliegums kļuvis par negaidītu šķērsli minēto kaujas mašīnu piegādei Ukrainai laikā, kad Vācijas kanclers Olafs Šolcs saņem aizvien asāku kritiku par smagā bruņojuma piegāžu bremzēšanu kara plosītajai valstij.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu