VIDEO Ukraiņu bēgļu uzņemšanas plāns un pasākumi enerģijas cenu samazināšanai. MK preses konference

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien, 26. aprīlī, Ministru kabinets (MK) izskatīja vairākus būtiskus jautājumus, kā, piemēram, pasākumi enerģijas cenu stabilizēšanai un samazināšanai un 40 000 ukraiņu bēgļu uzņemšanas plānu. "Apollo" piedāvā preses konferenci pēc MK sēdes.

40 000 ukraiņu bēgļu uzņemšanas plāns

Valdībā šodien skatīs plānu, kas paredz Latvijā uzņemt ap 40 000 ukraiņu kara bēgļu, pirmdien pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem pastāstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Premjers atzīmēja, ka jaunais plāns paredzēts gadījumam, ja Latvijā būs jāuzņem aptuveni divreiz vairāk bēgļu nekā līdz šim.

Tāpat otrdien Ministru kabinetā tiks skatīts Veselības ministrijas (VM) ierosinājums, kā valsts varētu palīdzēt karā ievainotajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem un militārpersonām ārstēties Latvijas slimnīcās.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs informēja, ka konkrētais VM risinājums izmaksās 1,7 miljonus eiro.

"Atbalsts ir plānots vairākās jomās - gan lai transportētu cilvēkus no Ukrainas uz šejieni, gan lai sniegtu visu nepieciešamo atbalstu šeit uz vietas, nodrošinot aprūpi, kas vistiešākajā mērā ir svarīgi, lai mazinātu sekas un rētas, ko Krievijas nežēlīgais režīms ir atstājis daudzu cilvēku un ģimeņu dzīvēs," sacīja Plešs.

Pasākumi enerģijas cenu stabilizēšanai un samazināšanai

Ministru kabinets šodien sēdes slēgtajā daļā spriedīs par pasākumiem enerģijas cenu stabilizēšanai un samazināšanai un ilgtermiņa prognozējamības nodrošināšanai, liecina valdības sēdes darba kārtība.

Plašāka informācija par jautājumu nav publiski pieejama, jo sēdes materiāliem noteikta ierobežota pieejamība.

Straujš energoresursu cenu pieaugums bija vērojams jau pirms aizvadītās ziemas apkures sezonas, kas mudināja valdošo koalīciju meklēt risinājumus, kā kompensēt izmaksu pieaugumu iedzīvotājiem. Valdība pieņēma virkni lēmumu elektrības cenu samazināšanai visiem iedzīvotājiem, savukārt apkures jomā izlīdzējās ar pabalstiem konkrētām iedzīvotāju grupām.

Savukārt pēc Krievijas sāktā kara pret Ukrainu energoresursu cenas ir piedzīvojušas vēl straujāku pieaugumu, liekot valdībai turpināt meklējumus, kā nodrošināt piegāžu drošību un kā kompensēt arvien augošās izmaksas.

Video: MK preses konference

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu