Masks paziņo, ka "Twitter" lietošana uzņēmumiem un valdībām varētu būt maksas pakalpojums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Īlons Masks
Īlons Masks Foto: Reuters/ScanPix

"Tesla Motors" un "SpaceX" dibinātājs, miljardieris Īlons Masks paziņojis, ka biznesa un valdības iestāžu pārstāvjiem, iespējams, būs jāmaksā, lai varētu lietot mikroblogošanas vietni "Twitter", vēsta raidsabiedrība BBC.

Ar šādu paziņojumu miljardieris nācis klajā pēc tam, kad 25. aprīlī kompānija par 44 miljardiem dolāru platformu pārdeva Maskam.

Pēc "Twitter" iegādes Masks vēstīja, ka vietne vienmēr būs bezmaksas "parastiem lietotājiem".

Viņš iepriekš bija izteicies, ka vēlas "padarīt "Twitter" labāku nekā jebkad, uzlabojot platformu ar jaunām funkcijām".

Iepriekš Masks "Twitter" ievietoja saiti uz raidsabiedrības CNN rakstu, kurā vēstīts, ka daži no ASV lielākajiem zīmoliem tiek aicināti boikotēt "Twitter", ja Masks atcels satura moderēšanas politiku, kas ierobežo naida runu.

Masks ir apgalvojis, ka "Twitter" politika apdraud vārda brīvību, tāpēc viņš vēlas veikt uzlabojumus, lai palīdzētu veicināt platformas izmantošanu.

"Apollo" jau vēstīja, ka "Twitter" valde 11 locekļu sastāvā vienbalsīgi piekrita pasaules bagātākā cilvēka Īlona Maska piedāvājumam par 44 miljardiem ASV dolāru iegādāties platformu, solot tajā samazināt cenzūru.

Tomēr cilvēktiesību organizācijas ir paudušas bažas, ka platformā var pieaugt naida runa, jo trūks uzraudzības, kā arī tās uztraucas par ietekmi, kāda būs pasaules bagātākajam cilvēkam Maskam, kurš dēvē sevi par "vārda brīvības absolūtistu".

Iesniedzot darījuma pieteikumu ASV vērtspapīru un biržu komisijai, Masks atzina, ka "tic "Twitter" potenciālam kļūt par vadošo vārda brīvības platformu visā pasaulē un uzskata, ka vārda brīvība ir sabiedrības obligāts nosacījums funkcionējošai demokrātijai".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu