Smagās avārijas dēļ Auto asociācijas prezidents staigāt varēs tikai pēc gada

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Andris Kulbergs/Twitter.com

1. maijā uz autoceļa Juglas papīrfabrika - Upesciems notika smaga avārija, kurā tika iesaistītas vieglās automašīnas. Reanimācijā nonāca Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs, kurš izdevumam "Privātā Dzīve" atklājis, ka staigāt varēs tikai pēc gada.

1. maijā pulksten 18 starp Juglas ciemu un apvedceļu netālu no Mazās Juglas upes tilta smagu avāriju piedzīvoja Andra Kulberga vadītais "Mitsubishi", kā rezultātā cieta vēl pieci cilvēki.

Izdevumam Kulbergs stāsta: "Izskatās slikti. Priekšā vēl četras operācijas. Vismaz mēnesis slimnīcā, seši - gultā.

Ja manu un mašīnas bildi saliek blakus, tad traumas, kuras esmu guvis, nav savietojamas ar to, kas palicis pāri no auto. Pats nesaprotu, kā man paveicās… Devos uz mājām, bija atlicis divu trīs minūšu ilgs brauciens."

Pēc nogādāšanas slimnīcā viņam bijusi trīs stundas ilga operācija. Vienai kājai visi kauli bijuši pārlauzti virs zābaka, un tajā ir ievietots stienis visa apakšstilba garumā, savukārt otrai kājai vēl būs nepieciešamas operācijas.

Mediķi secina, ka Andris uz kājām varētu būt vien pēc gada. Pārdzīvojot notikušo, Kulbergs stāsta: "Visi plāni, kas bija, vienā mirklī tika pārsvītroti. Protams, man jābūt priecīgam, ka esmu palicis dzīvs. Gribu tagad pierādīt, ka šī prognoze nav pareiza, ka esmu spējīgs būt uz strīpas ātrāk."

"Volvo" automašīnā atradās pieci cilvēki un suns. Zināms, ka automašīnā atradās divi bērni, kuriem pēc avārijas esot sasitumi, taču slimnīcā ievietoti netika.

Jau vēstīts, ka Auto asociācijas prezidents "Twitter" pateicību pauda vīriešiem Viktoram un Vairim, kuri pirmie pareizi noreaģējuši uz situāciju līdz glābēju atbraukšanai.

Viktors vispirms iedevis nazi, ar kuru sagriezt zābaku un mēģināt atbrīvot starp auto priekšējo paneli un grīdu iespiesto kāju, bet pēc tam jau abi atvienojuši akumulatoru, jo aizdedze bijusi iespiesta Andra kājā un nav bijis iespējams izslēgt dzinēju.

Liktenīgajā dienā Andrim ļoti paveicās ar apavu izvēli. "Kā ķirurgs teica, mani izglāba CAT biezie zābaki, kuri iesprūda starp grīdu un paneli, bet saglāba no rosola manas kājas. Pateicoties tiem, man bojājumu ir stipri mazāk! Nez, kas būtu botās," raksta Andris. 

Pēc glābējiem ieradušies mediķi, tie visu paskaidrojuši, iekapsulējuši pārlauzto kāju, kas karājās zābakā, piefiksējuši datus un steidzami nogādājuši reanimācijā, kur gaidījis jau nākamais pārsteigums - medicīnas personāla attieksme un aprīkojums.

Kulbergs rakstīja: "Gaiļezera slimnīcā biju pārsteigts par moderno aprīkojumu, ļoti labo interjeru un profesionālo attieksmi no ārstiem. Anesteziologs bija ļoti labs, ķirurgs cīnījās 3h par manām kājām.

Medpersonāls augstākā līmenī, izpalīdzīgs, iejūtīgs un draudzīgs. Esmu pārsteigts, cik augstu ir kāpis līmenis. Zinot, kas personālam ir jāpiedzīvo ar 80% no pacientiem dzērājiem, narkomāniem un vienkārši kretīniem, novērtēju viņu darbu uz 10 ballēm."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu