Pie Šmerļa meža manīts "mētelīša virinātājs". Psiholoģe skaidro, kā šādā situācijā rīkoties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: ymgerman/Shutterstock

Iestājoties siltam laikam, pie Šmerļa meža Mežciema pusē manīts "mētelīša virinātājs". Psiholoģe šādās situācijas iesaka nereaģēt ar emocijām un ziņot policijai, vēsta raidījums "Degpunktā".

Arī Bolderājā aizvadītajā nedēļā pa ielām staigāja vīrietis, kas publiski apmierināja savu dzimumtieksmi.

Mežciema iedzīvotāji sociālajos tīklos norāda, ka "Mežciems ir populārs ar šitādiem purinātājiem. Astoņdesmitajos viņiem pie skolas patika trīties tagadējā ezerkrastā un arī lidoja bieži akmeņi no mūsu puses" un "ļauni viņi nav, es pat teiktu, ļoti bailīgi".

Ja gadās sastapties ar virinātāju, psiholoģe klīniskās un veselības psiholoģijas jomā Ilze Reinfelde iesaka uz šādām situācijām nereaģēt ar emocijām, jo jebkura emocija būs kā balva "mētelīša virinātājam" un viņš būs panācis vēlamo, saprotot, ka ir pamanīts.

Reinfelde norāda, ka šāda rīcība ir neapzinātas vēlmes, tieksmes parādīt sevi un iegūt uzmanības apliecinājumu kaut kādā veidā:

"Domāju, ka uz atkailināšanos publiskajās vietās tendētajiem ir problēmas seksuālajā dzīvē, kāpēc viņi meklē publisko vietu, kur var iegūt emocijas un sajūtas, kas viņiem ir nepieciešamas."

Bērniem redzētais atstās traumu. Bieži šī ir arī bērnam aizliegtā tēma, ņemot vērā lielo nosodījumu sabiedrībā. Taču bērnu vecākiem ir jāpastāsta atvasei - ja kaut ko tādu redz, jāvēršas pie vecākiem vai pieaugušajiem, piemēram, skolā, lai viņi tālāk risina attiecīgo situāciju, skaidro psiholoģe.

Ieteicams doties garām, izlikties, ka nekas nav redzēts, un ziņot policijai pa tālruni 110.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu