Tukumā ar ārzemju sportistu dalību aizvadīts Latvijas atklātais čempionāts greplingā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mareks Bērziņš

Sestdien, 14. maijā, tika aizvadīts Latvijas čempionāts greplingā, kurā piedalījās ne tikai sportisti no dažādām Latvijas pilsētām, bet arī atlēti no Lietuvas un Uzbekistānas.

Cīkstoņi sacentās divās klasēs – ar kimono (Gi) un bez kimono (No Gi). Vīri tika sadalīti piecās svara divīzijās: līdz 71 kilogramam, līdz 77 kilogramiem, līdz 86 kilogramiem, līdz 100 kilogramiem un līdz 130 kilogramiem, bet dāmas stiprāko noskaidroja absolūtajā svara divīzijā.

Pašā mazākajā svara divīzijā līdz 71 kilogramam par atklātā Latvijas čempionāta uzvarētāju "No Gi" kļuva lietuvietis Emilius Kaganēvičus, finālā uzveicot Rinaldu Vanagu. Bronzas medaļu izcīnīja Pāvels Kudrovs. Arī ar Gi šajā svara divīzijā uz goda pjedestāla kāpa tie paši atlēti tikai nedaudz savādākā izkārtojumā. Par čempionu kļuva Pāvels Kudrovs, Emilijus Kaganēvičs izcīnīja 2. vietu, bet Rinalds Vanags palika trešais.

Svarā līdz 77 kilogramiem "No Gi", izcīnot četras uzvaras, triumfēja Romāns Drozds, finālā uzveicot MMA cīkstoni Silvestru Kaņepu. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa cits Latvijā zināms MMA cīkstonis – Mihails Aņisimkovs. Arī ar GI uzvaras laurus plūca Romāns Drozds, kļūstot par dubultčempionu. Otro vietu izcīnīja viesis no Uzbekistānas Mahmuds Safulajevs, bet bronzas medaļu kaklā kāra Ņikita Gorbatko.

Svara kategorijā līdz 86 kilogramiem nepārspēts "No Gi" disciplīnā palika titulētais Dainis Barkāns, kurš uz pjedestāla aiz sevis atstāja Andreju Bessonovu un Ervīnu Kārkliņu. Arī ar kimono (GI) Dainim Barkānam nebija konkurentu un viņš izcīnīja šī Latvijas čempionāta otro zeltu. Par vicečempionu tika kronēts Daniils Voroņins, bet trešais palika Mārtiņš Taube.

Svarā līdz 100 kilogramiem "No Gi" uzvaras laurus plūca Dmitrijs Aņisko, 2.vieta – Krišjānim Grantiņam, bet trešā – Artūram Romaņukam. Arī ar Gi uzvarēja Aņisko, 2. vieta – Artūram Romaņukam, bet bronzas medaļu savā īpašumā ieguva Artūrs Masulis.

Pašā smagākajā svara divīzijā līdz 130 kilogramiem "No Gi" kategorijā triumfēja Jānis Kogutičs, finālā uzveicot Georgiju Agejevu. Latvijas čempionāta bronzu izcīnīja Deniss Sokols no Lietuvas. Savukārt ar Gi lietuvietis konkurentiem neatstāja nekādu cerību, izcīnot zeltu. 2. vieta – Jānim Ģenģerim, bet trešā – Jānim Kogutičam.

Meiteņu konkurencē "No Gi" uzvarēja Lolita Obolēviča, finālā pārspējot pasaules čempioni IGF versijā Alīnu Dubosu. Trešā palika Alise Šulca, kura cīņā par trešo vietu uzveica Viktoriju Kozlovu. Arī Gi kategorijā meitenēm uz goda pjedestāla kāpa tās pašas dāmas tikai citādā izkārtojumā. Par čempioni kļuva Dubosa, sudrabs Obolēvičai, bet bronza – Šulcai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu