"Jābeidzas iekšējiem strīdiem." Zelenskis vēršas pie ES

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: SIPA/Scanpix

Eiropas Savienībai (ES) jāpārtrauc iekšējie strīdi un jāpiemēro Krievijas noziedzīgajam režīmam plašākas sankcijas. Ķildas palīdz vienīgi Maskavai, pirmdien, 30. maijā, ES samitā sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Jābeidzas visiem strīdiem Eiropā, iekšējiem strīdiem, kas tikai mudina Krieviju izdarīt uz jums arvien lielāku spiedienu," ES samitā ar video zvana starpniecību paziņoja Zelenskis.

Viņš uzsvēra, ka Eiropai šobrīd jābūt vienam veselumam, un aicināja piemērot Krievijai jaunas sankcijas, tai skaitā aizliegumu importēt Krievijas naftu.

ES dalībvalstis vēl nav spējušas pieņemt jaunu sankciju paketi, Ungārijai paziņojot, ka tā neatbalstīs embargo Krievijas naftai.

Zelenskis uzsvēra, ka jautājumā par sankcijām pret Krieviju ir jāpanāk progress.

Viņš sacīja, ka liela vienotība ES ir vienīgais efektīvais veids, kā cīnīties pret Krieviju, un uzsvēra, ka Kijiva ir parādījusi, cik nozīmīga var būt vienotība cīņā ar Krievijas iebrukumu.

"Ja kāds torpedē kuģi, nav iespējams, ka vienai vai vairākām kajītēm ir cerība palikt virs ūdens, kad citas nogrims," sacīja Zelenskis.

Ukrainas prezidents arī pauda cerību, ka tās valstis, kas iebilst pret ES kandidātvalsts statusa ātru piešķiršanu Ukrainai, mainīs savu nostāju.

"Mēs esam izpildījuši visus šim statusam nepieciešamos kritērijus," sacīja Zelenskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu