VIDEO "Sāpīgākās sacīkstes manā dzīvē." Luiss Hamiltons "Mercedes" neizdarību dēļ nespēj tikt ārā no formulas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luiss Hamiltons
Luiss Hamiltons Foto: AFP/SCANPIX

Svētdien, 12. maijā, notikušais Azerbaidžānas "Grand Prix" sāpīgi beidzās septiņkārtējam pasaules čempionam Luisam Hamiltonam.

Svētdien notikušajā Azerbaidžānas GP pārliecinošu uzvaru izcīnīja "Red Bull" pilots Makss Verstapens, savukārt viņa tiešais pretendents cīņā par čempiona titulu Šarls Leklērs dzinēja problēmu dēļ atkal nespēja sasniegt finišu.

Visai nepatīkamas šīs sacīkstes izvērtās arī "Mercedes" ikonai Luisam Hamiltonam, kurš gan izcīnīja ceturto vietu, tomēr sasniegtais rezultāts pieredzes bagātajam pilotam nāca caur sāpēm.

"Mercedes" joprojām saskaras ar būtisku problēmu, kas latviešu valodā tiek dēvēta par delfinēšanu, bet angliski to sauc par "porpoising" jeb formulas lēkāšanu taisnēs. Tā rezultātā cieš pilotu muguras.

37 gadus vecais Hamiltons jau sacīkšu laikā sūdzējās par muguras sāpēm. Tas uzskatāmi bija redzams arī pēc "Grand Prix".

"Mercedes" ir vienīgā komanda, kas šobrīd vēl izteikti cīnās ar minēto delfinēšanu. Ik pa reizei šī problēma "uzpeld" arī tādām komandām kā "Ferrari" un "McLaren", bet "Mercedes" ar to cīnījusies teju visas sezonas garumā.

Pats Hamiltons pēc sacīkstēm norādīja, ka braukšana ar "Mercedess" bijusi patiesi nepatīkams process: "Sāpīgākās sacīkstes manā dzīvē. Bija vairāki brīži, kad es nebiju pārliecināts, ka nobraukšu līdz galam vai arī spēšu mašīnu, braucot lielā ātrumā, noturēt trasē. Vairākkārt es gandrīz pazaudēju kontroli [pār formulu]. Cīņa ar mašīnu bija ļoti smaga." 

Hamiltons pēc astoņām aizvadītajām sacīkstēm kopvērtējumā ar 62 punktiem ieņem vien 6. pozīciju, kamēr viņa komandas biedrs Džordžs Rasels ar 99 ieskaites punktiem atrodas 4. vietā. Kopvērtējuma līderis ar 150 punktiem šobrīd ir Makss Verstapens, bet otro vietu ar 129 punktiem ieņem viņa komandas biedrs Serhio Peress.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu