Karā Ukrainā nogalināti jau 288 bērni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Kopš kara sākuma Krievijas karaspēka uzbrukumos Ukrainā nogalināti vismaz 288 bērni, bet 527 guvuši dažādus ievainojumus, pirmdien paziņojusi Ukrainas Ģenerālprokuratūra.

Krievu uzbrukumos Doneckas apgabalā nogalināti vai ievainoti 218 bērni, Harkivas apgabalā - 166, Kijivas apgabalā - 116, Černihivas apgabalā - 68, Luhanskas apgabalā - 54, Hersonas apgabalā - 52, Mikolajivas apgabalā - 48, Zaporižjas apgabalā - 30, Sumu apgabalā - 17.

Ukrainas varasiestādes informē, ka bombardēšanā un apšaudēs nodarīti postījumi 1971 mācību iestādei, no kurām 194 pilnībā sagrautas.

Ukrainas Ģenerālprokuratūra norāda, ka šie dati nav galīgi, jo, turpinoties apšaudēm, nav iespējams pārbaudīt visu valsts teritoriju, īpaši pagaidām okupētās teritorijas.

"Apollo" martā vēstīja par pazudušo četrgadnieku Sašu. 5. aprīlī, tika atrastas Sašas mirstīgās atliekas, informēja zēna mamma. Saša bez vēsts pazuda 10. martā, pēc tam, kad ar vecmammu un diviem ģimenes mīluļiem - suņiem kāpa motorlaivā, lai bēgtu no krievu karaspēka.

10. martā, mazais zēns ar vecmammu, diviem ģimenes mīluļiem un 13 citiem pasažieriem kāpa motorlaivās, lai bēgtu no Višgorodas apriņķa netālu no Ukrainas robežas ar Baltkrieviju, kur tobrīd pie vecmammas ciemojās četrgadnieks, uz Rovži ciematu, kas atrodas Kijivas ūdenskrātuves pretējā pusē.

Pasažieri sasēdās pa divām laivām, no kurām galamērķi sasniedza tikai viena. Sakari ar otro laivu pazuda uzreiz pēc došanās ceļā.

Pretējā krastā Sašu gaidīja viņa tēvs. Nesaticis dēlu un mammu, viņš visu nakti centās viņus atrast, bet nākamajā dienā, 11. martā, vietējie iedzīvotāji atrada laivu Tolokuņā, aptuveni vienu kilometru lejup pa upi no izbraukšanas vietas Suholučjas ciematā, no kuras netālu tika atrasti divi līķi - Annas vīramāte un vēl kāda sieviete.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu