FOTO Sērijveida vandalis? Mīklainos apstākļos Mustamē aprakstīti iedzīvotāju auto

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Taavi Sepp

Šķiet, ka Igaunijas pilsētā Mustamē parādījies kāds sērijveida vandalis. "Es esmu šokēts. Sākumā es domāju, ka tā ir apsēstība. Neticami!" stāsta kāda Mustamē iedzīvotāja, kura uz sava auto motora pārsega pamanījusi dīvainu uzrakstu, vēsta "Postimees".

"Vai es esmu vienīgais upuris Mustamē?" "Facebook" grupā jautāja Mustamē iedzīvotājs Merlina. Piektdienas, 10. jūnija, pēcpusdienā viņa atklāja, ka uz viņas automašīnas ir uzrakstīts vārds "LOFY". Kad viņa sāka meklēt šī vārda nozīmi, viņa uzzināja, ka tas apzīmē mūzikas stilu.

No komentāriem, kas atstāti zem ziņojuma, ir skaidrs, ka ir vairāk nekā viens upuris.

"Divas reizes braucu uz automazgātavu. Izmantoju arī nagu lakas noņēmēju un pēc tam vēlreiz nomazgāju," - viņa stāsta, ka "mākslas darba" nomazgāšana no automašīnas izrādījās ne tik viegls uzdevums.

Merlina teica, ka ir grūti pateikt, ar ko tika rakstīts šis vārds. Komentāri ir dažādi - no nagu lakas un lūpu krāsas līdz amatniecības marķierim.

Foto: Erakogu

Lai gan summa, kas bija nepieciešama, lai noņemtu uzrakstu, bija neliela, pēc Merlinas domām, tas bija principa jautājums. Viņa sazinājās ar policiju.

"Viņi teica, ka informāciju nodos tālāk, bet kad, es nezinu. Es ceru, ka viņš vai viņi tiks noķerti. Pretējā gadījumā tas turpināsies, un nav zināms, kā beigsies nākamā darbība," stāstīja Merlina.

Foto: Erakogu

Vairāki Mustamē iedzīvotāji sūdzas, ka arī viņu automašīnas ir nokrāsotas.

"Arī pie 132. nama ir mašīna ar šādu rozā zīmi," sacīja viens komentētājs. "Mustamē, 114. nams. Par laimi, mums izdevās to noslaucīt ar mitru drānu," rakstīja cits Mustamē iedzīvotājs.

Foto: Facebook/Mustamäe Kuulutaja

Policijas un Robežsardzes departamenta preses pārstāve Līsa Krīgula sacīja, ka līdz šim policija nav saņēmusi nevienu ziņojumu, taču aicināja ikvienu, kurš ir kļuvis par vandalisma upuri, par to ziņot.

Pēc viņas domām, par šādiem gadījumiem noteikti ir vērts ziņot policijai. Pret šādu nodarījumu izdarītāju var sākt kriminālprocesu saskaņā ar Kriminālkodeksa 218. pantu, kas attiecas uz nodarījumiem pret īpašumu. Krīgula piebilda, ka par šādu pārkāpumu var piemērot naudas sodu līdz 1200 eiro vai arestu uz laiku līdz 30 dienām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu