"Nav svarīgi, kur un kā notiek jaunas ģimenes radīšana." Pie frontes līnijas apprecējušies divi ukraiņu pāri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ANDRANIK HAKOBYAN/Shutterstock

Divi jauni ukraiņu pāri, kas iepazinās, dienējot karā pret Krieviju, svētdien, 12. jūnijā, apprecējās pilsētā, kas atrodas tikai 40 kilometrus no austrumu frontes līnijas Doneckā, vēsta medijs "Insider".

Kā ziņo aģentūra "Agence France-Presse", jaunlaulātie nākamajā dienā bija gatavi atgriezties kaujās. Viņi salaulājās tieši iepretim dzimtsarakstu nodaļai, kas bija slēgta.

23 gadus vecais snaiperis Vitālijs Orličs apprecējās ar 23 gadus veco snaiperi Kristīnu, kas strādā signālistu korpusā. Vitālijs bija tērpies aizsargkrāsas biksēs un armijas zābakos. Līgava šim notikumam bija izvēlējusies tradicionālu ukraiņu kleitu ar sarkaniem izšuvumiem.

"Es uzskatu, ka runa ir par jaunas ģimenes radīšanu - nav svarīgi, kur tas notiek un kā,"  sacīja Kristīna.

23 gadus vecā Kristīna Ļuta un 28 gadus vecais karavīrs Volodimirs Mihalčuks iepazinās pirms diviem mēnešiem, kad Mihalčuks tika mobilizēts, vēsta izdevums.

Abi ceremonijā bija tērpušies armijas biksēs. Ļuta bija izvēlējusies sarkanu tradicionālo blūzi, bet Mihalčuks bija tērpies kamuflāžas kreklā. Lai gan viņu dzīvesvietas atrodas tuvu viena otrai, pirms kara viņi nekad nebija tikušies.

"Karš ir karš, bet dzīve turpinās," sacīja Ļuta.

"Galvenais ir tas, ka mēs mīlam viens otru, un mēs vēlamies būt kopā," sacīja Mihalčuks.

Brigādes kapelāns abiem pāriem devis pareizticīgo baznīcas svētību un salaulājis viņus. Kāzu laikā trīs reizes atskanēja gaisa trauksmes sirēnas.

"Tā kā notiek karš, jaunlaulātajiem nebūs ne medusmēneša, ne brīvdienu," pastāstīja viņu brigādes komandieris Oleksandrs Ohrimenko.

Krievija lēnām iekaro Donbasu, kur Kremļa spēkiem ir pievienojušies Maskavas atbalstītie separātisti, cenšoties sagrābt visu Ukrainas Doneckas un Luhanskas apgabalu teritoriju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu