"Dienā izdzēru desmit aliņus..." Bijušais Brazīlijas futbola spīdeklis atklāti par cīņu ar alkoholismu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Čičinju
Čičinju Foto: AP/Scanpix

Bijušais Brazīlijas futbola izlases aizsargs Čičinju sarunā ar vietējo telekanālu EPTV atklāti pastāstīja par laikiem, kad bija padevies alkoholismam.

Ne reti nākas dzirdēt par gadījumiem, kad profesionālā sporta zvaigznes slavas iespaidā padodas apreibinošo vielu aicinājumam.

Viens no šādiem sportistiem ir bijušais Brazīlijas futbola izlases aizsargs Čičinju, kurš savas karjeras virsotnē pārstāvēja slaveno Spānijas klubu Madrides "Real". Viņš slavenajā klubā pavadīja 18 mēnešus, kuru laikā pilnībā atdevies alkoholam.

"Man ir jautājuši, vai kādreiz uz Madrides "Real" treniņiem ierados dzērumā. Protams! No rīta izdzēru kafiju, lai noslēptu alkohola smaku, un "izvannojos" parfimērijā. Manā profesijā tas [ieslīgt alkoholismā] nebija grūti. Man nevajadzēja naudu, lai nopirktu dzērienus," sacīja Čičinju.

Futbolists atzina, ka viņam problēmas ar grādīgo dziru bijušas jau kopš 13 gadu vecuma: "Kad man bija 13 gadu, es pirmo reizi pamēģināju alkoholu, un tā tas sākās. Dzīvoju laukos, un nedēļu nogalēs ar draugiem tikos diskotēkās. Prasīju pieaugušajiem, lai viņi man nopērk alkoholu, un, slēpjoties no vecākiem un policijas, dzēru."

Brazīlietis neslēpa, ka laikos, kad viņa problēmas ar alkoholismu bija pašā nopietnākajā līmenī, viņš katru dienu patērējis milzu daudzumu grādīgās dziras: "Dienā izdzēru desmit aliņus."

"Es smēķēju tikai tad, kad dzēru. Bet es dzēru... Katru dienu," piebilda Čičinju.

Tagad 41 gadu vecais futbolists ir kļuvis par vēstnesi cīņai pret alkoholismu.

"Futbols ir manas dzīves pagātnē. Tagad mans aicinājums ir palīdzēt cilvēkiem nenonākt tādā pašā situācijā, kādā reiz biju es. Rīkoju motivējošas konferences," norādīja futbolists.

Čičinju karjeru noslēdza 2018. gadā, pārstāvot pašmāju klubu "Brasiliense".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu