VIDEO Naukšēnu iedzīvotāji ziedo Ukrainas aizstāvjiem apvidus auto

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Panorāmas" sižeta

Jau šonedēļ ceļā no Jaunmārupes uz Ukrainu dosies 14 automašīnas, ko ziedojuši cilvēki no dažādām Latvijas vietām. Vienu no tām ziedojis lauksaimnieks no Naukšēniem. Iespējams, sniegtā palīdzība kalpos īsam laikam, Naukšēnos saka – arī tas ir daudz, ja tā var palīdzēt tuvināt Ukrainu uzvarai, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Viena lieta ir palīdzēt bēgļiem, kuri atbraukuši uz Latviju, taču lietas būtība jau ir tur, Ukrainā – pauda lauksaimnieks, sacīja aitkopis Kaspars Kļaviņš.

"Uzjautāju kādiem, kas ir Ukrainā kaujinieki, vai ir interese par šādām mašīnām, un viņi man atbildēja, ka viennozīmīgi ir interese un ka viņiem vajag šādus transportlīdzekļus. Vēl viņiem vajag degvielu un vajag rezerves riteņus. Viņi teica: ja iespējams, ielieciet arī vienu komplektu rezerves riteņu," pastāstīja Kļaviņš.

1998. gada apvidus auto nobraukums ir aptuveni 400 000 kilometru. Lai tas savu uzdevumu Ukrainā veiktu labi, veikts remonts un apkopes. Tur savu artavu ielika vietējās Naukšēnu autodarbnīcas cilvēki.

Vēl pirms ar treileri auto aizvests uz Jaunmārupi, no kurienes tālāk ar vēl vairākiem nākamnedēļ mēros ceļu uz Ukrainu, tajā ieliktas arī vairākas kannas ar degvielu. To savukārt sagādājis Naukšēnu pagasta zemnieks Ainis Dukurs. Uz vienas no kannām savus vārdus uzrakstījuši arī visi viņa bērni, uz tām uzkrāsojuši arī Ukrainas karoga krāsas.

Video: "Panorāma" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu