Potenciāli lielo rēķinu dēļ pašvaldības pauž bažas par pārslodzi sociālajos dienestos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Potenciāli lielo rēķinu dēļ pašvaldības jau pauž bažas par gaidāmo pārslodzi sociālajos dienestos un par to, ka Latvijā palielināsies komunālo maksājumu parādnieku skaits. Tāpat pašvaldības ir neziņā, kā rīkoties, vēsta LTV raidījums "Dienas ziņas". 

Siltumpiegādātājs SIA "Gren", kas apkalpo aptuveni 16 tūkstošus iedzīvotāju Jelgavā, norādīja, ka līdz ar tarifa pieaugumu parādniekiem jaunos rēķinus būs vēl grūtāk nomaksāt.

"Gren Jelgava" klientu apkalpošanas vadītājs, valdes loceklis Gundars Pētersons norāda: "Parādam sekojam līdzi cītīgi, katru mēnesi. Šobrīd parāda apmērs ir 1,6 miljoni eiro. Ņemot vērā to, ka tarifs mums aug, sagaidām, ka daļai klientu, kuri spēja samazināt iepriekšējos gados uzkrāto parādu, varētu rasties problēmas ar norēķiniem."

Līdzīgi kā citās pašvaldībās arī Jelgavā sagaida, ka sociālajiem dienestiem būs krietni lielāka slodze, iedzīvotājiem vēršoties pēc mājokļa pabalstiem.

Siltuma ražotājam "Ķekavas nami", kas apkuri nodrošina iedzīvotājiem Valdlaučos, Rāmavā, Ķekavā un Daugmalē, iedzīvotāju parāda apjoma par apkuri pagaidām ir ap 96 000 eiro un par silto ūdeni 34 000 eiro.

"Jauno apkures sezonu gaidām ar bažām, jo rēķini par apkuri var pieaugt pat septiņas reizes. Ceram, ka valdība tuvākajā laikā lems par kompensācijas mehānismu izmaksu segšanai," sacīja SIA "Ķekavas nami" valdes priekšsēdētājs Raivo Lācis.

Mārupes pusē, Babītē un Piņķos siltumpiegādi vairāk nekā pusotram tūkstotim klientu veic SIA "Mārupes komunālie pakalpojumi" un SIA "Babītes siltums". Pagaidām iedzīvotāju kopējo parādu no 40 tūkstošiem eiro izdevās samazināt uz 8000 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu