"Uz mani tēmēja ar šaujamieroci." NBA sliktais zēns atminas, kā ģērbtuvē bija gatavs sadurt leģendāro Olažuvonu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: twitter

Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizsargs Vernons Maksvels, viesojoties Gilberta Arenasa podkāstā "No Chill", atminējās reizi, kad gandrīz sadūra leģendāro Hakimu Olažuvonu.

Kad NBA kontekstā tiek minēts termins "sliktais zēns", iespējams, pirmie vārdi, kas nāk prātā, ir Deniss Rodmens, Bils Lembīrs, Rons Ārtests vai Rašīds Voless. Tomēr arī Vernons Maksvels savā laikā bija spēlētājs, kurš ceļu negrieza nevienam, savukārt ar viņu konfliktsituācijās iesaistīties vēlējās retais. Olažuvons bija viens no šiem cilvēkiem.

Savu iesauku "Trakais Makss" basketbolists patiesi apliecināja 1995. gadā, kad viņš ieskrēja tribīnēs, lai uzbruktu kādam fanam, kurš atļāvās pārāk daudz.

Tomēr arī paša basketbolista aprakstītais incidents ar Olažuvonu spilgti apliecina viņa vēlmi pārkāpt robežas.

Maksvels neminēja konkrētu gadu, bet incidents noticis laikā, kad viņš pārstāvēja Hjūstonas "Rockets". Hjūstonieši izbraukumā tikušies ar Sietlas "Supersonics", un Maksvelam pirmajā puslaikā spēle pagalam neesot vedusies.

"Biju guvis kādus četrus vai piecus punktus. Un jūs jau zināt to Sietlas arēnas garo ceļu uz ģērbtuvēm. Biju ļoti dusmīgs. Ejot uz ģērbtuvēm, spļaudījos un lādējos par to, ka man neviens nedod bumbu. Viņš [Olažuvons] gāja man aiz muguras un sacīja: "Izbeidz! Esi profesionālāks." Apgriezos un teicu, lai viņš pats izbeidz," sacīja Maksvels, atminoties, ka savas komandas līderi visai rupji pasūtījis trīs mājas tālāk.

Maksvels ar Olažuvonu ģērbtuvēs bijuši kaimiņi. Maksvels dusmas turpināja izgāzt arī ģērbtuvē, un tas piesaistīja Olažuvona uzmanību.

"Es sēdēju un ieraudzīju viņa kurpes. Pacēlu galvu, un viņš mani iepļaukāja. Viņa rokas bija cietas un asas. Ar tām varētu gaļu griezt," smejoties atcerējās Maksvels.

Protams, par Trako Maksu dēvētais basketbolists atbildi parādā nepalika un meta Olažuvonam ar krēslu, sašķaidot tuvumā esošu stikla objektu. Maksvels atminas, ka paķēris rokā stikla lausku, lai uzbruktu Olažuvonam.

"Ģērbtuvē ieskrēja policisti un uz mani tēmēja ar šaujamieroci: "Maks, lūdzu noliec lausku." Un tad es nodomāju: "Sasodīts, profesionāla sporta spēles puslaikā uz mani tēmē ar ieroci." Es biju paķēris lielu stikla lausku un gatavojos nodurt Sapni (Olažuvona iesauka). Visi izbēga ārā no ģērbtuves. Tā, lūk, viss notika agrāk," sacīja Maksvels.

Bijušais basketbolists incidentu ar Olažuvonu atminējās, lai ilustrētu atšķirību starp astoņdesmito/deviņdesmito gadu un mūsdienu basketbolistiem. Maksvels uzskata, ka mūsdienās basketbolisti ir meistarīgāki, tomēr viņiem pietrūkst psiholoģiskās izturības.

Maksvels savas NBA karjeras laikā 12 sezonas, vidēji mačā atzīmējoties ar 12,8 punktiem un 3,4 rezultatīvām piespēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu