"Tas bija absolūti neprofesionāli." Čimajeva treneris skaidro sava cīkstoņa izgāšanos pirms bēdīgi slavenā "UFC 279"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Hamzats Čimajevs
Hamzats Čimajevs Foto: Reuters/ScanPix

UFC uzlecošās zvaigznes Hamzata Čimajeva treneris Andreass Maikls beidzot paskaidrojis sava cīkstoņa absolūto izgāšanos svēršanās ceremonijā.

Čimajevs aizvadītajā nedēļas nogalē fanu vidū, visticamāk, ieguva vairāk jaunu nīdēju nekā atbalstītāju. Jau bez visām peripetijām ap svēršanos un aizkulišu kautiņiem Čimajevam bija paredzēta spēkošanās pret fanu mīluli Neitu Diazu, kas nozīmēja, ka viņš savā ziņā ieņēma "ļaundara" lomu.

Tomēr Zviedrijā dzīvojošais cīkstonis aizvadītajā nedēļas nogalē arī pats sastrādāja, ja tā var teikt, nedarbus. Vispirms viņš aizkulisēs iesaistījās konfliktā ar Kevinu Holandu un jau pieminēto Neitu Diazu, kā rezultātā tika atcelta "UFC 279" cīņu šova preses konference.

Tomēr lielākās problēmas vēl tikai bija priekšā, jo svēršanās dienā Čimajevs nebija pat tuvu, lai iekļautos 77 kilogramu svara kategorijā, noteikto limitu pārsniedzot par 3,5 kilogramiem. Tā rezultātā cīņu šova pāri tika samaisīti - Čimajevs cīnījās pret Holandu un Diazs tikās ar Fergusonu.

Interneta vidē netrūka spekulāciju, ka tieši šādus cīņu šova pārus Deina Vaits vēlējās un viss augstākminētais balagāns bijis vien viņa orķestrēts šovs. Arī pats Čimajevs atzina, ka svēršanās dienā plkst. 4 no rīta pie viņa ieradies UFC ārsts un pateicis, ka viņam jāpārstāj zaudēt svaru.

Čimajeva treneris Maikls sarunā ar "MMA Hour" atzina, ka svara zaudēšanas process patiesi bijis smags: "Viņš piedzīvoja muskuļu spazmas, trīcēšanu un vemšanu. Kad Hamzats piecēlās kājās, viņš sāka zaudēt samaņu. Es biju patiesi noraizējies."

Tomēr treneris atzīst, ka viņa cīkstoņa svara likstām ir pavisam vienkāršs izskaidrojums.

"Viņš treniņnometnes sākumā bija smags. Tā bija problēma. Tad viņi paziņoja, ka cīņa notiks 10 dienas ātrāk, nekā sākotnēji noteikts. Es uzskatu, ka viņš treniņnometnē bija pārāk smags. Mums bija jābūt disciplinētākiem un jānotur svars tuvāk optimālajam," Čimajeva svara problēmas pirms treniņnometnes sākuma ieskicēja viņa treneris.

Speciālists gan atzina, ka viņa izteikumi nekādā gadījumā nav jāuztver kā attaisnojumu meklēšana: "Mēs varam atrast daudz iemeslu un attaisnojumu. Bet galu galā es Hamzatu mīlu no visas sirds, bet neiekļaušanās svarā bija absolūti neprofesionāla no mūsu visu puses.

Katrs cīkstonis, kurš neiekļaujas svarā, ir neprofesionāls. Es vēlētos par notikušo atvainoties Neita Diaza nometnei," sacīja Maikls.

Čimajevs savas profesionālās MMA karjeras 11 cīņās zaudējuma rūgtumu vēl nav izjutis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu